Pompoentaart

16-11-2016

Pompoen wordt vaak gebruikt voor hartige gerechten, maar je kan er ook heerlijke zoete dingen mee maken. Hier vind je bijvoorbeeld onze pompoentaart. Veel smulplezier!

Ingrediënten:

DEEG:

  • 200g bruine bloem
  • 100g vetstof
  • 1 ei
  • 1 snuifje zout
  • Zoetstof ter vervanging van 1 eetlepel suiker (heel weinig)

VULLING:

  • 600g pompoen
  • Zoetstof ter vervanging van 150g suiker
  • 1.5 eetlepels maiszetmeel
  • ½ citroen
  • 3 eieren
  • 50 ml light room
  • Peper

Bereidingswijze:

DEEG:

Meng de bloem met de boter, het ei, het zout en de zoetstof. Kneed tot een deeg en verpak in plasticfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.

VULLING:

  1. Reinig was er versnijd de pompoen in blokjes
  2. Doe de blokjes samen met 100ml water in een pan en laat 20 min. garen.
  3. Vang na het koken bij het afgieten het kookvocht op.
  4. Pureer de pompoen en laat afkoelen. (is de puree te droog? Voeg er dan wat kookvocht aan toe.)
  5. Meng de puree (na het afkoelen) met de zoetstof, het maïszetmeel, het sap van een halve citroen, zeste van een halve citroen en peper.
  6. Klop de eieren los met de room en roer door het eerder gevormde mengsel.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C
  8. Rol het deeg uit en leg het in een beboterde en bebloemde taartvorm.
  9. Giet de vulling in de vorm.
  10. Bak gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven.
  11. Laat afkoelen in de vorm