Pompoentaart
16-11-2016
Pompoen wordt vaak gebruikt voor hartige gerechten, maar je kan er ook heerlijke zoete dingen mee maken. Hier vind je bijvoorbeeld onze pompoentaart. Veel smulplezier!
Ingrediënten:
DEEG:
- 200g bruine bloem
- 100g vetstof
- 1 ei
- 1 snuifje zout
- Zoetstof ter vervanging van 1 eetlepel suiker (heel weinig)
VULLING:
- 600g pompoen
- Zoetstof ter vervanging van 150g suiker
- 1.5 eetlepels maiszetmeel
- ½ citroen
- 3 eieren
- 50 ml light room
- Peper
Bereidingswijze:
DEEG:
Meng de bloem met de boter, het ei, het zout en de zoetstof. Kneed tot een deeg en verpak in plasticfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
VULLING:
- Reinig was er versnijd de pompoen in blokjes
- Doe de blokjes samen met 100ml water in een pan en laat 20 min. garen.
- Vang na het koken bij het afgieten het kookvocht op.
- Pureer de pompoen en laat afkoelen. (is de puree te droog? Voeg er dan wat kookvocht aan toe.)
- Meng de puree (na het afkoelen) met de zoetstof, het maïszetmeel, het sap van een halve citroen, zeste van een halve citroen en peper.
- Klop de eieren los met de room en roer door het eerder gevormde mengsel.
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Rol het deeg uit en leg het in een beboterde en bebloemde taartvorm.
- Giet de vulling in de vorm.
- Bak gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen in de vorm