Banaan-pindakaas granola

De combinatie van banaan en pindakaas is intussen een klassieker. Je kunt ze eten op een boterham, tussen een wrap, op een cracker of rijstwafel en nu ook in je granola!

Iedereen zal dit wel herkennen: overrijpe bananen. De ene dag zijn ze nog half groen en enkele dagen later beginnen ze al bruine vlekken te krijgen. Wie net zoals ik geen fan is van heel rijpe bananen, kan ze dus verwerken in granola maar ook in havermoutkoekjes of in nice cream.

Zoek je trouwens nog leuke granola inspiratie? Bekijk dan zeker ook eens de volgende recepten:

Banaan-pindakaas granola

Ingrediënten (voor 10 à 15 porties)

  • 70g pindakaas
  • 5 el honing
  • 2 rijpe bananen
  • Kaneel (naar eigen smaak)
  • 200g havermout
  • 100g noten/zaden/pitten (naar keuze)

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Doe de pindakaas en honing in een kookpot en warm samen op.
    3. Plet de bananen en voeg ze samen met de kaneel toe aan het pindakaas-honing mengsel.
    4. Neem een kom en meng de ingrediënten van de kookpot met de havermout en noten/zaden/pitten.
    5. Spreid het mengsel vervolgens uit op een bakplaat met bakpapier en bak gedurende 20 à 30 min op 180°C. Houd de granola in de gaten en roer af en toe eens om.

    Geniet ervan!