Appelgranola

31-12-2018

Ik denk dat iedereen het wel leuk vindt om eens een ander ontbijt te eten. Bij mij thuis is granola altijd een favoriet, daarom dat ik er nog eens een variant op wou maken. Ik heb het onmiddellijk in zeer grote porties gemaakt, want ik wil het ook gebruiken als een leuk geschenkje voor mensen die naar mijn praktijk komen. Waar heb ik nu voor gekozen, een overheerlijke appelgranola.

Voor de ingrediënten heb je de standaard zaken nodig voor een granola, maar ook appelmoes. Omdat gekochte appelmoes vaak boordevol suiker zit hebben we deze natuurlijk zelf gemaakt. Het is een zeer simpel receptje, we hebben gewoon 4 appels (ik heb gekozen voor boskoopappels) in stukken gesneden en deze samen met 1 glas water aan de kook gebracht. Laten pruttelen en klaar is de appelmoes. Als je appelmoes klaar is, dan kan je aan het receptje beginnen.

Ingrediënten:

  • 500g havermout
  • 350g gemengde noten
  • 150g gemengde zaden en pitten
  • 250g appelmoes
  • 50g ahornsiroop
  • 30ml zonnebloemolie
  • 3 koffielepels pumpkin spice

Bereidingswijze:

  1. Meng alle natte ingrediënten (appelmoes, ahornsiroop en zonnebloemolie) samen met de pumpkin spice.
  2. Hak de noten iets fijner.
  3. Meng de havermout samen met de noten en de zaden.
  4. Meng de droge ingrediënten samen met de natte ingrediënten. (ik doe dit persoonlijk met mijn handen).
  5. Bedek een bakplaat met bakpapier en doe het mengsel hierop. Druk alles goed aan zodat er geen te dikke laag ligt.
  6. Bak de granola gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
  7. Als de granola klaar is, haal deze dan uit de oven en roer er door.
  8. Laat de granola afkoelen en doe hem daarna in een pot die dicht kan.
  9. Serveer de granola met yoghurt en wat fruit en dien op.

SMAKELIJK!

De zakjes zijn gevuld met een portietje granola en ze staan al klaar in de wachtzaal. Als je langs komt neem er dan gerust eentje mee! Dit is natuurlijk zolang de voorraad strekt. Zelf kan je de granola ook maken met het bovenstaande recept.