Bounty granola

10-07-2017

Deze ochtend het laatste uit mijn pot granola gehaald dus dat betekent nieuwe granola maken. Ik had geen zin om mijn gewone variant te maken en wou eens iets anders proberen. Om de één of andere reden had ik zin in bounty, dus voila de bounty granola is ontstaan.

Als ik denk aan bounty, dan denk ik aan de combinatie van de chocolade en de kokosnoot. Zoals iedereen waarschijnlijk. Zelf vind ik bounty net iets te zoet en daarom heb ik deze granola eerder bitter gemaakt dan zoet. Dit omdat ik zelf de bittere smaak van chocolade heerlijk vindt. Natuurlijk kan je het recept naar eigen smaak aanpassen.

Ik heb gekeken naar mijn basis recept dat ik heb voor granola en heb deze dan aangepast. Ik heb er gewoon cacao aan toegevoegd en ook heb ik er veel kokosnoot aan toegevoegd. Ik heb gekozen voor effectief kokosschilfers zodat er grote stukken inzitten, je kan ook werken met geraspte kokosnoot. Dan zal je nog meer de kokossmaak overal krijgen.

INGREDIËNTEN

  • 300g havermout
  • 100g kokosschilfers
  • 150g gemengde noten
  • 100g gemengde zaden
  • 3 eetlepels cacao
  • 6 eetlepels honing
  • 120ml lauw water

BEREIDINGSWIJZE:

Hak de noten fijn. Doe de noten, zaden, kokosschilfer, cacao en havermout in een kom en roer goed. Meng de honing met het water en meng deze dan onder de havermout.
Doe het mengsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk aan. Bak gedurende 30 minuten op 160°C en roer er af en toe door. Laat het afkoelen en bewaar in een pot.