Popcorn granola

26-04-2019

Dat we graag granola maken en dat we dit op een gezonde manier kunnen maken, dat heb je al kunnen zien. Denk maar aan onze appelgranola of bounty granola. Dus ik denk niet dat ik hier nog moet uitleggen waarom dit ontbijtje vol met vezels zit (check de havermout) en in combinatie met yoghurt het ook zorgt voor een gevuld gevoel. Dus ideaal als een ontbijt

Daarnaast ben ik (Lotte) een grote fan van granola, natuurlijk heb ik ook graag soms eens een andere smaak. Deze granola heb ik ontwikkeld terwijl ik naar een film aan het kijken was, raar maar waar. Tijdens het kijken, had ik zin in iets om te knabbelen, dus dacht ik aan popcorn. Gelukkig heb ik altijd een zakje maïs staan en heb ik er snel gepoft.

Zoals misschien velen onder jullie, waren mijn ogen een pak groter dan mijn buik. Of gewoon omdat het plotseling zoveel groter wordt, maar het resultaat was te veel popcorn :). Die heb ik niet allemaal zitten opeten tijdens de film, maar heb ik bewaard in een doosje voor een andere keer. 's Ochtends bij het opstaan rook mijn keuken nog steeds naar popcorn, als ontbijt kan dit niet (of dat zegt het gezonde stemmetje in mijn hoofd), dus nam ik maar mijn granola. 

Toen begon ik te denken of het niet mogelijk zou zijn om de 2 te combineren. Dus ging mijn popcorn terug de kast in en heb ik deze snelle popcorn granola gemaakt. Ik vind hem alvast super lekker en het leuke is natuurlijk dat door de popcorn, mijn portie granola er plotseling gigantisch uit ziet. Dus ideaal voor als ik weer een moment heb dat mijn ogen groter zijn dan mijn buik. 

Wil je ook graag eens deze popcorn granola maken, kijk dan snel onderaan om het te lezen. Eerst ga ik een kleine tip geven hoe je snel popcorn kan maken, want dat is ook altijd handig.

De popcorn: vroeger maakte ik altijd popcorn in een grote kom op het vuur en met wat maïsolie. Ik was dan altijd bang dat alles ging aanbranden, wat ook heel vaak gebeurde. Maar onlangs heb ik in een filmpje een trucje geleerd, waardoor dit super snel gaat en zonder een verbrande pot. Ik neem een plastieken vershoud doos (eentje die in normaal voor de diepvries gebruikt). Hier doe ik dan een dun laagje pofmaïs in en plaats het deksel erop. Dit niet volledig dicht, maar met nog een kleine opening. Dan 4 à 5 minuten in de micro op 750 Watt, en voilà ik heb popcorn.

Popcorn granola

Ingrediënten:

 • 200g havermout
 • 150g zaden, pitten en noten
 • 50g gepofte maïs
 • 40g ahornsiroop
 • Kaneel (naar eigen smaak)
 • Een snuifje zout (geloof me, dit smaakt super!)

Bereidingswijze:

 1. Hak de noten fijn. 
 2. Meng de zaden en de noten onder elkaar.
 3. Voeg de havermout, de gepofte maïs, de ahornsiroop, de kaneel en het snuifje zout toe. Meng nadien alles goed.
 4. Doe het geheel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en duw lichtjes aan.
 5. Bak de granola gedurende 20 minuten op 180°C. 
 6. Laat het geheel afkoelen en dien op met yoghurt en fruit

Smakelijk!

Lotte