Basic granola

11-05-2018

Ik denk dat iedereen wel een eigen variatie heeft voor granola. Daarom dat we met plezier eens onze variant van granola delen. Zelf maak ik hem snel klaar en dan heb ik er weer een hele poos genot van. Tijd om van te genieten dus!

Ingredriënten

  • 300g havermout
  • 200g gemengde noten
  • 100g gemengde zaden (bv. lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, ...)
  • 6 eetlepels honing
  • 12 eetlepels water

Bereidingswijze

  • Hak de noten fijn en meng deze samen met de haver en de zaden en pitten. Meng in een aparte kom het water samen met de honing en meng hieronder de haver-notenmengeling. Roer goed zodat je alles wat aan elkaar kleeft. Verwarm de oven voor op 180°C en neem een bakplaat die je met bakpapier bekleedt. Leg op het bakpapier je mengsel en duw deze wat plat. Bak de granola in de oven gedurende 30 minuten. Zorg ervoor dat je af en toe de granola omroert zodat deze niet aanbakt. Lekker als ontbijt in combinatie met yoghurt en vers fruit.