Havermoutkoekjes met banaan en chocolade

13-10-2017

We zijn druk bezig met de voorbereidingen van de gezondheidsbeurs in Gent? Want daar staan we een heel weekend om mensen uitleg te geven over gezonde voeding, je kan een gratis lichaamsanalyse krijgen en nog enkele andere zaken. Zo hebben we onze overheerlijke havermoutkoekjes gemaakt. Dit zeggen we natuurlijk zelf en hopelijk vindt iedereen dat morgen ook.

Samen met onze stagiaire Justine, hebben Emma en ik ons uitgeleefd om alle koekjes te maken en het waren er veel. We hebben vandaag minstens 400 koekjes gemaakt, dus hopelijk smaken ze morgen. Het heeft ons de fictieve bloed zweet en tranen gekost om ze te maken en ze allemaal mooi in een zakje te stoppen om mee te geven op de gezondheidsbeurs.

Naast de koekjes gaat er nog zeer veel anders lekkers zijn op de beurs, ook hiervan zullen de receptjes verschijnen op onze blog, zodat iedereen er ook van kan genieten. Eerst hopen we dat je hebt genoten van de koekjes en als je ze niet hebt geproefd op de beurs, dan is het zeker een aanrader om te maken!

Ingrediënten

  • 50g pure chocolade
  • 1 banaan
  • 80g havermout
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 30g bakmargarine

Bereidingswijze

Doe 30g havermout in de blender en blende deze tot havermeel. Prak de banaan en voeg hieraan de bakmargarine, bakpoeder, havermout en havermeel aan toe. Meng goed zodat je een deeg krijgt. Snijd de chocolade in kleine stukjes en meng deze onder het deeg. Schep met een lepel de koekjes op het bakpapier en druk deze plat. Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat afkoelen op een rooster.