Drankjes

 

Met het mooie weer en aangezien het nu ook het ideale moment is voor rood fruit, voegen we daar deze rode vruchten mocktail aan toe.

Dalgona koffie

05-07-2020

Zoals je misschien al weet, want ik heb het al vaak gezegd, ik ben een echte koffiedrinker. Daarom dat ik na het verschijnen van de verschillende foto's op instagram van de Dalgona koffie het ook niet kon laten om deze ook eens te maken. Gewoon omdat het verfrissend lijkt voor in de zomer en het een andere manier is om nog wat koffie te drinken....

Dit weekend heb ik mij uitgeleefd en eens een siroop gemaakt om zo enkele recepten te pimpen. Het is een siroop geworden op basis van citroen, limoen, gember en citroengras. Dit zorgt ervoor dat je een heerlijke smaak hebt dat je op verschillende vlakken kan gebruiken:

We kunnen nog altijd profiteren van heel wat zon en naast een lekkere BBQ hoort daar ook een verfrissend drankje bij zoals deze zelfgemaakte iced tea met aardbeien.

Om de laatste week van Tournée Minérale in te zetten, sluit ik deze maand af met mijn laatste mocktail receptje. Hier hoef ik weinig woorden aan vuil te maken: super-lekker!

Een volgende drankje om je doorheen de maand van Tournée Minérale te helpen. Deze keer koos ik ervoor om appelsap te infuseren met een aantal smaakmakers zoals gember, kaneel, steranijs, kruidnagel en sinaasappel.

Zaterdag werd opnieuw het startsignaal gegeven voor een maand zonder alcohol. Dat hoeft uiteraard niet te betekenen dat we de komende weken alleen maar water moeten drinken.

Virgin sangria

15-07-2019

Sangria doet mij altijd meteen denken aan de zomer, maar ook aan tuinfeestjes waarbij mijn moeder steeds een grote bowl sangria klaarmaakte. Ik vond het fascinerend om te zien hoe men wijn combineerde met allerlei soorten fruit en daaraan ook nog eens verschillende smaakmakers toevoegde zoals kruidnagel en kaneel. Als kind leek me dit een gekke...

Dat ik zot ben van perziken, dat heb ik natuurlijk al duidelijk gemaakt. Toen heb ik ook vermeldt dat je er een heerlijke waterinfusie van kan maken. Dan begon ik te denken, dat het ook een heerlijke limonade zou zijn.

Iced coffee

01-07-2019

Ik kan enorm genieten van een lekker tasje koffie en er zijn ongetwijfeld nog heel wat andere mensen die deze mening delen. Alleen al de geur kan mij in verleiding brengen, maar tijdens de zomer zie ik er vaak tegenop om iets warms te drinken.

Waterinfusies

01-06-2019

Tijdens de week van diëtist in maart hebben we je via facebook en instagram een week lang geïnspireerd om meer water te drinken door dagelijks een receptje te delen voor een lekkere waterinfusie. Wie bij ons op de opendeurdag langskwam in maart kon ook meteen een leuke goodiebag met drinkfles en waterinfusie (pompelmoes & rozemarijn) mee naar huis...