Drankjes

 

Apple fizz

05-02-2021

Vandaag heb ik nog eens een aperitiefje gemaakt die we vorig jaar hebben gedeeld in ons ebook. Want het is weer de maand van Tournée Minérale, dus ik heb deze vanonder het stof gehaald. Zeker omdat ik deze aan het herwerken ben voor dit weekend een nieuwe versie te delen.

Pink latté

15-09-2020

Je ziet steeds vaker hippe koffie of latté versies opduiken in thee- of koffiehuisjes. Er is de dag van vandaag voor elk wat wils en heb je liever zin in een dampend tasje zonder cafeïne dan is deze pink latté op basis van rode biet en melk misschien iets voor jou.

Door de warmte moeten we natuurlijk veel water drinken, zodat we zeker niet uitdrogen. Water op zich vind ik zelf nooit echt een probleem, maar soms heb ik ook gewoon eens zin in iets anders. Daarom dat ik graag eens siropen maken zodat ik deze kan gebruiken om mijn water een extra toets te geven.

Groene salade

05-08-2020

Een salade hoeft niet altijd sla, tomaat en komkommer te zijn. Veel mensen vragen om meer inspiratie om eens iets anders klaar te maken dan deze 3 klassiekers onder de salade groenten.

Met het mooie weer en aangezien het nu ook het ideale moment is voor rood fruit, voegen we daar deze rode vruchten mocktail aan toe.

Dalgona koffie

05-07-2020

Zoals je misschien al weet, want ik heb het al vaak gezegd, ik ben een echte koffiedrinker. Daarom dat ik na het verschijnen van de verschillende foto's op instagram van de Dalgona koffie het ook niet kon laten om deze ook eens te maken. Gewoon omdat het verfrissend lijkt voor in de zomer en het een andere manier is om nog wat koffie te drinken....

Dit weekend heb ik mij uitgeleefd en eens een siroop gemaakt om zo enkele recepten te pimpen. Het is een siroop geworden op basis van citroen, limoen, gember en citroengras. Dit zorgt ervoor dat je een heerlijke smaak hebt dat je op verschillende vlakken kan gebruiken:

We kunnen nog altijd profiteren van heel wat zon en naast een lekkere BBQ hoort daar ook een verfrissend drankje bij zoals deze zelfgemaakte iced tea met aardbeien.

Om de laatste week van Tournée Minérale in te zetten, sluit ik deze maand af met mijn laatste mocktail receptje. Hier hoef ik weinig woorden aan vuil te maken: super-lekker!

Een volgende drankje om je doorheen de maand van Tournée Minérale te helpen. Deze keer koos ik ervoor om appelsap te infuseren met een aantal smaakmakers zoals gember, kaneel, steranijs, kruidnagel en sinaasappel.

Zaterdag werd opnieuw het startsignaal gegeven voor een maand zonder alcohol. Dat hoeft uiteraard niet te betekenen dat we de komende weken alleen maar water moeten drinken.