Vlierbloesem fizz

24-02-2020

Om de laatste week van Tournée Minérale in te zetten, sluit ik deze maand af met mijn laatste mocktail receptje. Hier hoef ik weinig woorden aan vuil te maken: super-lekker!

De combinatie van frisse en bittere smaken van de appelsien en pompelmoes met een verrassend vleugje vlierbessensiroop, maakt van deze mocktail mijn absolute favoriet van deze maand.

Vlierbloesem fizz

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 (bloed)sinaasappel
  • 1 roze pompelmoes
  • Ijsblokjes
  • 4 kl vlierbloesemsiroop
  • 600 ml bruisend water
  • 4 takjes rozemarijn

    Bereidingswijze

    1. Pers de sinaasappel en de pompelmoes. Probeer zoveel mogelijk van het vruchtvlees te recupereren. Doe dit gerust terug bij het sap.
    2. Vul de glazen tot boven met ijs. Verdeel het vruchtensap over de glazen.
    3. Voeg aan elk glas 1 kl vlierbloesemsiroop toe.
    4. Vul verder aan met bruiswater.
    5. Werk af met een takje rozemarijn.

    Geniet ervan!