Groene salade

05-08-2020

Een salade hoeft niet altijd sla, tomaat en komkommer te zijn. Veel mensen vragen om meer inspiratie om eens iets anders klaar te maken dan deze 3 klassiekers onder de salade groenten.

Je kunt salades eigenlijk met quasi alle groenten klaarmaken zolang je maar voldoende 'out-of-the-box' durft te denken. Serveer deze salade lauwwarm of koud.

Groene salade

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 75g groene asperges
  • 75g peultjes (of sugar snaps)
  • 75g doperwtjes
  • 75g edamame bonen
  • 1 pijpajuin
  • Een el amandelschilfers
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • Sap van 1//2 citroen
  • Peper en zout

    Bereidingswijze

    1. Grill de asperges en de peultjes in een grillpan tot ze gaar zijn.
    2. Meng intussen de olijfolie, mosterd, het citroensap en een snuifje peper en zout tot een vinaigrette.
    3. Rooster de amandelschilfers even.
    4. Meng nu de gegrilde asperges en peultjes met de doperwtjes en edamame bonen. Verdeel de vinaigrette naar smaak over de groenten.

    Dit gerechtje kun je zowel lauwwarm als koud serveren.

    Laat het smaken!

    Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?