Dalgona koffie

05-07-2020

Zoals je misschien al weet, want ik heb het al vaak gezegd, ik ben een echte koffiedrinker. Daarom dat ik na het verschijnen van de verschillende foto's op instagram van de Dalgona koffie het ook niet kon laten om deze ook eens te maken. Gewoon omdat het verfrissend lijkt voor in de zomer en het een andere manier is om nog wat koffie te drinken.

Normaal ben ik iemand die mijn koffie altijd zwart drinkt en die er liever geen melk of suiker aan toevoegt, omdat je dan in mijn ogen de smaak verliest. Dus het is een kleine aanpassing om deze koffie te maken. Maar toch geprobeerd en ik moet eerlijk zijn, ik ben fan!

Het is niet zoals mijn gewone koffie, maar het is wel heerlijk verfrissend en super fluffy, dus zo leuk om te drinken. Ik denk dat dit wel eens één van mijn zomerdrankjes kan zijn. 

Het originele recept is natuurlijk met redelijk wat suiker, dus heb ik ervoor gekozen om te werken met een mengeling van stevia en rietsuiker. Zo krijg ik een fluffy koffieschuim, maar zit er minder suiker in. Ik heb het geprobeerd met stevia alleen, maar dan was het schuim een pak minder en ik ben ook niet zo zot van de stevia smaak.

Als melk heb ik gewerkt met amandelmelk van Alpro (de ongezoete variant), maar je kan natuurlijk zelf kiezen welke soort je gebruikt. De combo vond ik alvast lekker, maar ik weet dat dit persoon gebonden is. Hopelijk kan dit drankje je ook bekoren!

Dalgona koffie

Ingrediënten (voor 1 koffie):

2 eetlepels oploskoffie

2 eetlepels stevia gemengd met rietsuiker

2 eetlepels kokend water

1 glas ongezoete amandelmelk

Bereidingswijze:

  1. Doe de oploskoffie, stevia met rietsuiker en het kokend water in een kom en klop dit op. Doe dit met behulp van een elektrische mixer, met de hand gaat dit redelijk lang duren. Blijf opkloppen totdat je een mooi schuim krijgt.
  2. Doe de amandelmelk in een glas (eventueel met enkele ijsblokjes) en werk af met de koffieschuim.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?