Chai latté

23-10-2018

Nu de herfst in het land is, geniet ik nog meer van een ontspannend warm drankje (met een lekker hapje erbij). Daarom dat ik met plezier één van mijn favorieten deel, namelijk chai latté. Deze warme, kruidige drank zorgt ervoor dat ik een instant herfstgevoel krijg, dit drankje gecombineerd met een goed boek in mijn zetel is mijn ultieme ontspanningsmoment. Het zit hem dan toch echt in de kleine dingen.

Het grootste voordeel is, volgens mij, dat je met een minimum aan ingrediënten en tijd, dit drankje al op tafel kan toveren. Hopelijk geniet je er ook van!

Ik heb er vandaag voor gekozen om de chai latté te combineren met een pompoen donut, dit receptje zal je hier ook binnenkort op de blog vinden. Momenteel ben ik nog volop aan het experimenteren met het receptje, maar het ziet er al veel belovend uit.

Na het schrijven van dit receptje kijk ik er zelf al weer naar uit om na de lange werkdag toch een ontspanningsmomentje in te plannen. Dus deze avond ga ik met veel plezier deze lekkernij maken en er dan ook van genieten.

Heb je nog vragen over het recept of maak jij het op een andere manier? Of wil je gewoon laten weten wat jij ervan vindt? Laat het me dan zeker weten!

Chai latté

Ingrediënten

 • 500 ml ongesuikerde amandelmelk
 • 1 vanillestokje
 • Zakje zwart thee
 • 1 theelepel pumpkin spice
 • 1 theelepel verse gember
 • Enkele druppels amandelessence

Bereidingswijze

 1. Snijd de vanillepeul doormidden en schraap er de zaden uit.
 2. Voeg alle kruiden toe aan de amandelmelk.
 3. Warm de amandelmelk op tot het kookpunt.
 4. Voeg het zakje zwarte thee toe aan de warme melk en laat infuseren. TIP: hoe langer je de thee laat infuseren, hoe sterker de Chai Latte zal zijn.
 5. Haal de vanillepeul en het theezakje uit het mengsel en dien op.

SMAKELIJK!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?