Overige

 

Bij de feestdagen denk ik spontaan aan de hapjes. Voor we aan tafel gaan wordt er standaard eerst genoten van een aperitiefje met een hapje erbij. Vaak zijn het de klassiekers die op tafel komen zoals de bladerdeeghapjes uit de diepvries of van bij de slager.

Met de feestdagen in het vooruitzicht, ben ik weer volop aan het experimenteren om te kijken wat ik allemaal op tafel kan toveren. Vandaag heb ik eens gekeken of ik niet op een zeer simpele manier crackers kan maken die ik dan weer kan gebruiken als dipper of als toastje. Het resultaat zijn deze quinoa - zaden crackers.

Al een paar keer had ik foto's zien passeren met daarop heerlijk gekruide bloemkool die klaargemaakt is als chicken wings. Dus heb ik eens enkele van die receptjes naast elkaar gelegd en er mijn versie van gemaakt.

Haver gnocchi

09-10-2019

Mijn vorige reis was naar Italië en stiekem verlang ik er al naar terug. Daar heb ik weer genoten van het eten en ik heb ook al een creatie waardoor ik geïnspireerd was gedeeld (de Gnocchi di Lottie). Voor het maken van die gnocchi, was ik nog bezig om mijn receptje te optimaliseren.

Broccolipesto

18-09-2019

Iedereen kent wel de pesto van zongedroogde tomaten of basilicum. Lekker, maar bevat heel veel olijfolie. Omwille van deze reden ontwikkelde ik mijn eigen pesto recept. Deze groene pesto is namelijk onder andere van broccoli en spinazie gemaakt, waardoor deze heel voedzaam is.

Surimisalade

05-09-2019

Op zoek naar wat inspiratie voor tijdens de lunch? Of zoek je een gezond alternatief om iets op de boterham te smeren? Dan is deze surimisalade zeker iets voor jou.

Vandaag ga ik de vegetarische toer op en deel ik met plezier deze overheerlijke zoete aardappelburgers. Binnenkort verschijnt er dan natuurlijk ook nog een receptje waarin deze verwerkt zijn.

Zelf ben ik zot van verschillende dingen, zo eet ik doodgraag hummus, edamamebonen en avocado. Dus heb ik eens geprobeerd of ik mijn liefde voor de drie in 1 gerechtje kan samenbrengen. Het resultaat is deze overheerlijke spread geworden, of ik vind hem toch allesinds overheerlijk!

Na het sporten is het natuurlijk ook nog altijd belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. We gaan er dan op letten dat we voldoende eiwitten, koolhydraten, electrolyten en vocht binnenkrijgen. We hebben nog niet zo lang geleden al een recoveryshake gedeeld, maar misschien ben je net zoals mij en heb je liever iets om te knabbelen...