Overige

 

Veenbessensaus

26-12-2020

Vorige week deelde ik al de kruidige peertjes om bij het feestmenu te serveren. En daar komt deze week nog een lekkere veenbessensaus bij. Ook deze kun je weer makkelijk op voorhand klaarmaken zodat je ze bij het gerecht warm of koud kunt serveren.

Vandaag deel ik eigenlijk een super gemakkelijk hapje, dat er mooi uitziet en ook nog eens lekker is. Het bestaat uit maar enkele ingrediënten, namelijk rode biet, gerookte zalm, wat blaadjes veldsla en voor de frisheid is er een sinaasappeldressing bij gemaakt. En heb ik er ook nog wat stukjes venkel bij geserveerd, zo speel je ook een beetje met...

De feestdagen komen eraan en deze peertjes hebben dan bij veel mensen een vaste plaats op het menu. Gestoofde peertjes gaan perfect bij wild en andere soorten vlees.

Volgende week is het kerst en normaal is dat een moment waar ik enorm naar uitkijk. Bij mijn moeder gaan, mijn broer en zus zien en samen genieten van hapjes en lekker eten. En natuurlijk ook de cadeautjes openen, maak het leuk. Ik ben en blijf altijd de jongste van de drie, dus ik blijf ook zot van...

Groentegratin

14-12-2020

Een gratin kennen we waarschijnlijk allemaal, maar vandaag wou ik deze toch eens anders maken. Vroeger heb ik al eens een courgette-aardappelgratin gemaakt, maar vandaag wordt het een echte groentegratin.

Vandaag deel ik nog wat inspiratie naar de feestdagen toe. Deze gaan iets anders verlopen dan normaal, maar thuis ga ik toch proberen om het nog wat feestelijk te maken. Ik kan dan niet zoals normaal naar mijn familie gaan om samen te vieren, maar ik ben wel op zoek naar een alternatief om toch het gevoel te hebben dat we samen vieren....

Ik maak graag eens zelf mijn eigen smaakmakers en dus heb ik vandaag nog eens pesto gemaakt. Het leuke van pesto is dat je dit met vanalles en nog wat kan maken. Normaal wordt het gemaakt met basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, look en olijfolie. Hier kan je dan mee spelen om andere kruiden te gebruiken, maar ook kaas...

Bruschetta's

06-11-2020

Bruschetta's koppel ik vaker aan de zomer, maar ik vind het oprecht een super lekkere aperitief. Dus daarom dat ik het vandaag nog eens gemaakt heb. Ik heb een traditionele versie gemaakt dus met volkoren stokbrood, gesmolten mozzarella en een tomatensalsa met veel basilicum.

Het is weekend en daarom heb ik wel nog eens zin in een apero, dus heb ik mijn loempia's die ik eerder al eens heb gedeeld aangepast. Ik heb nu gekozen om een vegetarische variant te maken. Wel nog steeds makkelijk om klaar te maken en lekker pittig.