Overige

 

Het weekend staat weer voor de deur, en daar hoort soms eens een aperitiefje bij! Met dit zomerse weertje, doe ik graag een aperitiefje thuis, en daarvoor maak ik graag zelf aperitiefhapjes. Dit weekend ga ik deze gehakt-koriander bolletjes met yoghurt dip maken.

We zijn zondag, en dat wil zeggen dat ik weer aan het bakken sla in mijn keuken. Onlangs maakte ik verse tzatziki voor tijdens de aperitief. Dit receptje heb ik ook onlangs online gepost. Je kan hier crackers bij gebruiken om in te doppen, maar ik dacht, ik wil zelf eens naanbrood maken. Ik vind dat namelijk zeer goed passen bij de frisse tzatziki....

Verse tzatziki

23-06-2023

Een van mijn favoriete dips voor bij de aperitief en zeker in de zomer, is deze zelfgemaakte tzatziki! Eigenlijk is zelf tzatziki maken niet zo moeilijk. Het vergt weinig ingrediënten en enkele kleine stappen om deze heerlijke dip te maken.

Het weekend is weer in zicht, dus waarom niet nog een nieuwe receptje voor een overheerlijke dip maken voor bij de apero? Op mijn aperitieftafel mag een verse dip zeker niet ontbreken. Hiervoor probeer ik ook graag nieuwe dingen uit.

Zadencrackers

14-05-2023

Nu het eindelijk wat beter weer begint te worden, experimenteer ik graag in de keuken om te kijken wat ik allemaal op de aperitieftafel kan toveren. Zo kwam ik uit op dit receptje om op een eenvoudige manier zelf zadencrackers te maken. Deze kan je dan gebruiken om te dippen of als een toastje.

Mango hummus

12-05-2023

I love hummus! Daarom had ik vandaag nog eens zin om een hummus te maken. We hebben reeds enkele recepten met jullie gedeeld, zoals hummus van rode bieten, zongedroogde tomaten, paprika en de klassieke hummus.

Zelf ben ik een grote sushi fan. Onlangs kwam ik dit receptje tegen waarbij er sushi gemaakt wordt op basis van komkommer, zonder het zeewier. Dit moest ik toch ook eens uitgeprobeerd hebben.

Joepie, vrijdag, weekend! Ik dacht, laat ik snel nog een last-minute hapje delen als inspiratie voor het aperitief van deze avond of dit weekend. Dit geitenkaas-abrikoos-pecannoten hapje heeft weinig voorbereidingswerk en vooral wat tijd in de oven nodig. Maar tijdens de oventijd kan je al gerust gaan vertoeven bij de gasten en een...

Zelf bagels maken is super leuk om te doen! Bagels duiken tegenwoordig steeds vaker op, in hippe lunchtentjes maar ook in de supermarkt zijn ze terug te vinden. Gelukkig kan je ze ook zelf maken, en dit gerechtje delen we graag met jullie mee! Wist je dat bagels eerst onder water gedompeld moeten worden om ze krokant te krijgen? Je...

Het weekend staat weer voor de deur en dan mag er wel eens een aperitiefje op tafel komen om te ontspannen van de drukke week. Vandaag maakte ik courgette met feta en tomaatjes op een stokje, op smaak gebracht met een beetje honing, citroensap, oregano en chilivlokken. Dit is een tip van een vriendin die zei dat...