Banaan - havermoutmuffins

29-09-2020

Havermout als ontbijt, dat kennen we natuurlijk allemaal. Jammer genoeg ben ik zelf geen echte fan van havermoutpap. Vaak vind ik de textuur niet meer zo super als pap, dus heb ik er al vaak mee geëxperimenteerd voor mijn ontbijt. Ik maak er wafels en pannenkoeken van en vandaag heb ik er muffins van gemaakt.

De muffins heb ik gemaakt met banaan en walnoten in, dit omdat ik het een lekker combo vind en ook eens iets anders wou combineren met banaan dan pindakaas (maar dit kan ik er nog opsmeren ;)). Het receptje zelf is super gemakkelijk en alles zit er in wat je anders in je havermoutpap gaat vinden. Daarom vind ik het echt een aanrader.

Toen ik de muffins wou maken, had ik een muffinbakvorm liggen, maar geen papieren cups. Daarom dat ik geprobeerd heb om met bakpapier dit tot een goed eind te maken. Hierdoor hebben ze soms een beetje een andere vorm, maar dat is nog des te leuker.

Deze muffins heb ik ook in een grotere hoeveelheid gemaakt dan puur voor mijn ontbijt. De oplossing is dat ik ze kan invriezen. Dit lukt, maar na ontdooien zijn ze wel lichtjes wak. Dit kan je oplossen door ze nog eens 5 minuten in de oven op te warmen of zeer kort in de microgolfoven. Aan jou dus de keuze!

Ben je net als mij iemand die niet graag heeft dat het allemaal te droog zou worden? Dan kan je deze muffins serveren met wat yoghurt en fruit. Zo is je ontbijt nog een pak vullender, dus ook ook een voordeel als je het mij vraagt.

Banaan - havermoutmuffins

Ingrediënten:

 • 150g havermout
 • 150ml melk
 • 1 ei
 • 2 bananen
 • 1 koffielepel bakpoeder
 • 1 handje walnoten
 • Kaneel naar smaak

Bereidingswijze:

 1. Doe de melk, het ei en de bananen in de blender en blendt totdat je een soort van bananenmelk krijgt. 
 2. Doe de havermout en de bakpoeder in een kom en voeg de bananenmelk toe. Meng alles goed onder elkaar.
 3. Hak de walnoten iets fijner en meng deze onder het beslag. 
 4. Vul de muffinvormpjes en bak het geheel gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Je kan het eventueel eens testen door met een tandenstoker erin te prikken. Normaal hangt er geen beslag meer aan.
 5. Laat de muffins afkoelen en dien op. Je kan ze eten als tussendoortjes, maar ook als ontbijt met extra fruit en yoghurt.

Smakelijk!

Lotte


Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?