Pancake cereal

07-07-2020

Dat ik zot ben van wafels of pannenkoeken als ontbijt, dat is waarschijnlijk al duidelijk. Ik heb al veel verschillende soorten gemaakt, dus vandaag vond ik het ideaal om eens de pancake cereal te proberen. Ik kreeg er al vraag naar op de praktijk en na wat opzoekingswerk heb ik zelf een receptje die je hopelijk ook kan bekoren. 

De naam zegt zelf al wat het is, namelijk pannenkoekjes als ontbijtgranen. Dus ik denk dat het maar logisch is, dat ik dit ga maken op een zondag. Dan heb ik daar wel tijd voor, maar tijdens de week natuurlijk niet. Om de kleine pannenkoekjes te maken, maak ik gebruik van een hulpstuk, namelijk een spuitfles.

De pancakes of beter het beslag ervan wordt gemaakt zoals ik normaal mijn havermoutpannenkoekjes maak, natuurlijk kan je ervoor kiezen om het aan te passen en eerder te werken met het beslag van de banaanpannenkoekjes of de chocoladepannenkoeken. Doordat ik het als ontbijt wil eten gecombineerd met yoghurt en fruit kies ik voor een neutraler beslag.

Jammer genoeg stond ik als eerste in de rij als het gaat over geduld. Dus ik begin vol goede moed aan deze pannenkoekjes, maar als ik het gevoel heb dat het er genoeg zijn (of ik er gewoon genoeg van heb) dan worden het gewone pancakes. Hopelijk heb je voldoende geduld en kan je het beslag op gebruiken, maar ik begrijp het echt als dit niet lukt. 

De pancake cereal kan je eten zoals cornflakes met melk. Zelf ben ik niet zo'n melkdrinker, dus ik kies ervoor om deze te eten met skyr (ja het is 1 van mijn favorieten) en vers fruit. Vandaag heb ik gekozen voor een mengeling van aardbei, mango en dit afgewerkt met wat verse munt, een heerlijk fris ontbijtje! En de koffiedrinker die ik ben, heb ik hierbij koffie gedronken. Ik had eigenlijk wel zin in de dalgona koffie die ik eerder deze week deelde, maar bij het ontbijt smaakt mij nog het best mijn gewone koffie.

Pancake cereal

Ingrediënten (voor 3 à 4 porties):

 • 125g havermout
 • 1 ei
 • 200ml melk
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel honing
 • Een snuifje zout
 • Olie in sprayvorm

Bereidingswijze:

 1. Doe alle ingrediënten behalve de olie in een blender en blendt totdat je een mooi glad deeg krijgt. 
 2. Doe het deeg in een spuitfles en laat het een kwartiertje rusten.
 3. Doe wat bakspray in een pan en verwarm deze. Spuit kleine pannenkoekjes met behulp van de spuitfles op de pan. Bak de pannenkoekjes en probeer ze om te draaien (dit hangt af van hoe groot je ze gemaakt hebt). De grootte van je pannenkoekjes gaat ook bepalen hoe lang je ze best bakt. 
 4. Blijf herhalen totdat je spuitfles leeg is of totdat je geduld op is en je er gewone pancakes van maakt :).
 5. Dien op met een topping naar keuze en met melk of yoghurt.

Enjoy!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?