Volkoren scones met citroenricotta

13-09-2020

Het is zondag, dus dat betekent bakdag. Altijd zo leuk om te doen, dus vandaag wou ik eens iets anders proberen, namelijk scones. Zelf heb ik dit nog niet zo vaak gegeten, maar toch dacht ik, laat ik het eens proberen. En dan niet alleen proberen, maar ook het receptje aanpassen zoals ik zelf wil. Geen idee of het dus smaakt zoals het hoort, maar ik vond het wel super lekker.

Dus als je zin hebt om nog iets te maken deze zondag voor een afternoon tea, dan is dit zeker een aanrader. De scones zijn eigenlijk een soort van kleine broodjes, die je kan vinden in Engeland. Meestal wordt deze geserveerd met jam (of confituur) en dan een soort van clotted cream (een soort van slagroom in mijn ogen).

Vandaag heb ik er een volkoren variant van gemaakt en ik heb ze geserveerd met een citroenricotta om er zo een lekker geheel van te maken. Heb je toch zin in wat confituur voor erbij? Dan is het misschien ook leuk om een chiaconfituur erbij te maken. Dit is een zeer gemakkelijke manier om snel confituur te maken. 

Zin om ook deze lekkernij te maken? Kijk dan snel verder voor het recept. Eigenlijk is het zeer gemakkelijk om te maken!

Volkoren scones met citroenricotta

Ingrediënten:

  • 50g harde bakboter
  • 250g volkoren bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • Snuifje zout
  • 2 eetlepels honing
  • 100ml halfvolle melk
  • 250g ricotta
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

  1. Meng de volkoren bloem, bakpoeder en zout onder elkaar. Voeg de boter toe en meng dit totdat het geheel kruimelig wordt. 
  2. Meng de melk en 1 eetlepel honing onder elkaar en voeg deze dan toe aan de volkoren bloem. Meng alles goed en kneed het geheel totdat je een elastische bal krijgt.
  3. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer een 3 cm. Haal rondjes er uit met behulp van een steekring. Bestrijk de bovenkant met een klein beetje melk.
  4. Bak de scones gedurende 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Laat de scones afkoelen en maak dan de citroen ricotta. 
  5. Meng de ricotta met de honing, sap van 1/2 citroen en voeg de zeste van 1 citroen toe. Meng alles goed onder elkaar en breng eventueel verder op smaak.
  6. Dien samen op en besmeer de scones met de ricotta en geniet ervan!

Smakelijk

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?