Havermoutwafels

05-09-2020

Vandaag maak ik met plezier nog eens wafels als ontbijt. Ik heb dit al vaak gedaan, want wafels vind ik zo gemakkelijk om te maken langs de ene kant en voor mij is het ook de ideale foodprep. Wat bedoel ik hiermee? In het weekend maak ik mijn wafels en dan bewaar ik ze in de diepvries voor tijdens de week. Gewoon de avond ervoor uithalen, in de toaster stoppen voor het ontbijt en ik kan er van genieten.

Dit receptje is trouwens super simpel en zeer snel klaar, want je hebt maar enkele ingrediënten nodig. Daarnaast maak ik nog alleen gebruik van mijn blender en uiteraard mijn wafelijzer. Je bent langer bezig met het bakken van de wafels dan dat je met het deeg bezig bent. 

De wafels op zich zijn lekker krokant en als je ze maakt zonder het vanille-extract en een snuifje zout toevoegt, dan kan je er een hartige variant van maken. Dan is het heerlijk om de wafels te serveren bij een slaatje of te gebruiken als alternatief voor een boterham, want ik ben niet zo'n boterham fan. 

Vandaag zijn ze dus een ontbijt en maak ik er onmiddellijk een hele hoop om van te kunnen genieten op een later moment. Ik heb er voor gekozen om mijn wafels vandaag te serveren met skyr, wat rode vruchten siroop en vers fruit naar keuze (bij mij waren het granaatappelpitjes en aardbeien). Zo heb ik een lekker en fris ontbijtje om de zaterdag te starten!

Veel bakplezier!

Havermoutwafels

Ingrediënten (voor 14 wafels):

  • 260g havermout
  • 500ml melk
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • Vanille-extract

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in de blender en blendt het geheel zodat de eitjes lichtjes opgeklopt zijn en de havermout lichtjes gemalen is. Er mogen nog wat stukjes in zitten, maar niet te veel.
  2. Warm je wafelijzer op en begin met het bakken van de wafels. Pas op het is een redelijk vloeibaar deeg, dus dit kan ervoor zorgen dat je er eerst teveel in doet. Heb ik zelf ook meegemaakt met de eerste wafels.
  3. Dien op met wat fruit en yoghurt en geniet ervan.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?