Volkoren ontbijtwafel

06-04-2020

Op zondag ontbijten wij thuis graag een beetje uitgebreider. Dit kan zijn door te kiezen voor een eitje, of eerder een ontbijtpannenkoek, maar een wafel dat smaakt ons ook altijd. Daarom dat ik gisteren nog eens met plezier wafels bakte om van te genieten als ontbijt. Dit is dan ook het receptje dat ik vandaag wil delen.

Vaak denken we dat wafels als ontbijt zeer ongezond zijn. Maar als je ernaar kijkt, dan valt het hier echt wel mee. Normaal eet ik als ontbijt vaak granola met yoghurt en fruit of havermout met melk en fruit of een volkoren boterham met iets van beleg, meestal met ook nog wat yoghurt en fruit bij. Dus de basis is eigenlijk altijd gelijklopend: ik kies voor een volkoren graanproduct, vul aan met yoghurt en fruit en af en toe wordt er iets zoets toegevoegd.

Deze wafel is eigenlijk op dezelfde manier opgebouwd. Ik heb er voor gekozen om volkoren wafels te maken, deze heb ik dan afgewerkt met yoghurt en rood fruit (gewoon omdat ik dat zo lekker vind) en dan nog een klein beetje honing overdrizzelen. Dus ik kies terug voor een volkoren graanproduct, vul aan met yoghurt en fruit. Alleen is het eens in een andere vorm. 

Wil je ook genieten van wafels 's ochtends? Lees dan snel het recept, het is zo simpel als iets!

Volkoren ontbijtwafel

Ingrediënten (voor 8-tal wafels):

 • 400g volkoren bloem
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 3 eetlepels honing
 • 2 eieren
 • 400ml halfvolle melk
 • 2 eetlepels olie (geen olijfolie)

Bereidingswijze:

 1. Meng de bloem en de bakpoeder onder elkaar.
 2. Meng nu de honing, de eieren, de melk en de olie eronder. Dit doe je het best met een garde en eventjes, zodat er geen klonters in het beslag zitten.
 3. Verwarm je wafelijzer en doe daar dan 1 pollepel van het beslag in.
 4. Bak de eerste wafels gaar en laat leg deze dan op een afkoelrekje (zo blijven ze lekker krokant). Bak verder totdat alle wafels gebakken zijn.
 5. Werk de wafel af met 2 eetlepels yoghurt, fruit naar keuze en 1 koffielepel honing.

Smakelijk!

Lotte 


Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?