Lotte's Eton Mess

01-12-2019

Eton Mess, misschien ken je het en misschien ook niet. Eigenlijk is het een dessertje gemaakt met opgeklopte room, aardbeien, ijscrème en meringue. Zelf vind ik het een overheerlijk dessertje dat ik onlangs nog heb gegeten toen we voor mijn vriend zijn verjaardag gingen gaan eten. Dit luchtige dessert vond ik dan ook de ideale afsluiter van de avond (met mijn "obligate" koffie erbij natuurlijk).

Daarom dat ik, de healthy foodie die ik ben, dit dessertje dan ook eens wou maken en het in een gezond jasje wou stoppen. Daarnaast heb ik ervoor gekeken om het recept te maken met seizoensfruit en ook met gemakkelijke ingrediënten.

De meringue is overheerlijk in het recept en zorgt voor een andere structuur en ook een zoete toets. Meringue, ondanks de weinige ingrediënten, is een receptje dat eventjes in de oven moet zitten. Dit zie je in de zomer misschien niet altijd zitten, maar je kan eventueel ook kijken om er te kopen in de bakker of in de winkel. Wij maken ze zelf met minder suiker, maar alles hangt af van de tijd. 

Naast de meringue, wordt er ook ijs aan toegevoegd. Ik heb gekozen voor een soort ijs met minder suiker. Je kan ook zelf ijs maken, zoals je kon lezen in onze blog over ijsjes. Zelf heb ik toch gekozen om er 1 in de winkel te kopen. Want een gezond en snel dessertje maken en dan nog zelf je meringue maken en ijs, dat past niet onmiddellijk samen. 

Lotte's Eton Mess

Ingrediënten:

Bereidingswijze: