Frozen yoghurt

29-06-2019

Ondanks de warmte blijft het belangrijk om voldoende te bewegen, natuurlijk niet op de momenten dat het snikheet is. Maar dan raden we aan om 's ochtends vroeg of 's avonds laat te sporten. Na het sporten, gaan we dan ook weer onze eiwitten en koolhydraten moeten binnen krijgen.

Daarom dat ik vandaag met plezier mijn frozen yoghurt bars deel. Deze zijn fris (ze zijn bevroren), bevatten veel eiwitten en ook suikers of koolhydraten. Ideaal dus voor als je 's ochtends bent gaan trainen en het al iets warmer wordt. Je kan het met enkele kleine aanpassingen ook perfect eten als tussendoortje. Dit heb ik er natuurlijk ook bij gezet.

Ik heb als yoghurt gekozen voor skyr, deze is rijk aan eiwitten en bevat daarnaast geen of amper vetten. Wat er voor gaat zorgen dat deze bar niet al te zwaar op de maag zal vallen en de eiwitten sneller gebruikt kunnen worden voor het herstel. Als je niet bent gaan sporten en deze bar wilt eten als tussendoortje, dan gaan de eiwitten ook zorgen voor een verzadigend gevoel.

Ik heb ze dan gemengd met wat seizoensfruit (lang leve de rode vruchten) en daarnaast er wat honing aan toegevoegd, zodat het geheel niet te zuur is. Ben je net gaan sporten, dan is het belangrijk dat je bars honing bevatten. Geniet je ervan als tussendoortje, dan kan de honing erbij, maar je kan deze ook gerust weglaten. Zorg er voor dat je het geheel nog lekker vindt. 

Dan voeg ik er nog enkele zaken aan toe voor de crunch, dit kunnen verschillende zaken zijn. Na het sporten kiezen we eerder voor koolhydraatrijke zaken, dus dan zou ik opteren voor de granola. Als ik het maak voor tussendoor te eten, dan stop ik er zaden en noten in. Je leest het, het is een gerechtje die je kan verfrissen na het sporten. Maar ook perfect gegeten kan worden als tussendoortje.

Sport je veel en twijfel je over hoe je je voeding dan moet aanpassen? Dan kan je gerust kijken bij onze blog "wat met sportvoeding". Wil je het gerechtje maken? Scroll dan naar beneden en lees hoe simpel het is!

Frozen yoghurt

Ingrediënten:

 • 400g skyr yoghurt
 • 2 eetlepels honing
 • 150g rode vruchten (aardbeien, frambozen, blauwe bessen, ...)
 • 1 eetlepel pompoenpitten
 • 2 eetlepels gemengde zaden

Bereidingswijze:

 1. Meng de yoghurt met de honing en klop deze lichtjes op.
 2. Snijd indien nodig het fruit in kleinere stukjes.
 3. Verdeel de yoghurt op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
 4. Leg het fruit op de yoghurt en ook de zaden.
 5. Leg de bakplaat voor minimum 3 uur in de diepvries.
 6. Snijd in bars en geniet van je verfrissende tussendoortje.

Smakelijk!

Lotte