Rode vruchten & avocado ijs

13-05-2019
We hoeven niet te wachten op de zon om een ijsje te eten!


Met dit super simpele receptje geniet je zo van een heerlijk zelfgemaakt ijsje. Het leuke eraan is dat je de ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt. Je hebt ook geen ijsmachine nodig en hoeft geen keukenprins of -prinses te zijn om dit te doen slagen. Niets dat je tegen houdt dus om aan de slag te gaan.

In mijn diepvries zitten standaard een paar soorten fruit (bv. aardbeien, bosbessen, frambozen, mango...). Die eet ik namelijk altijd bij mijn granola en platte kaas ontbijt zodat ik de dag alvast begin met een portie fruit. Het leuke aan diepgevroren fruit is dat ik niks meer hoef te schillen of voor te bereiden. Gewoon de avond voordien mijn portie laten ontdooien in de koelkast (of als ik het vergeten ben, de ochtend zelf heel even op 'defrost' in de microgolf terwijl ik in de badkamer sta). Daarnaast heb ik altijd wel een avocado in huis, net als een grote pot yoghurt of platte kaas.

Avocado in een ijsje lijkt misschien raar, maar het zorgt net voor een extra romige en smeuïge textuur zonder door te smaken. Daarmee vervangen we eigenlijk ook de eerder ongezonde (verzadigde) vetten uit roomijs door de meer gezonde (onverzadigde) vetten die je in een avocado vindt.

Rode vruchten & avocado ijs

Ingrediënten (voor 4 porties)

 • 250g diepgevroren rode vruchten (bv. bosbes, framboos, braambes, aardbei...)
 • 1 avocado
 • 50g platte kaas
 • 2 el agave siroop 
 • 1 el citroensap

  Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en giet het mengsel vervolgens over in een schaal of potje dat je kunt afsluiten. Zet in de vriezer voor minstens 2 uur (uiteraard kun je er ook al meteen van beginnen eten, maar dan is het mengsel minder vast).
  2. Maak het bevroren mengsel wat los met een vork en meng nogmaals goed tot een glad geheel vooraleer je er bolletjes van schept.

  Geniet ervan!