Zoete aardappel - pompoencurry

08-11-2019

Halloween is net gepasseerd, dus het is weer volop pompoentijd. Ook vind ik dit het ideale weer om weer te beginnen smullen van al die heerlijke stoofpotjes. Als ik aan stoofpotjes denk, dan denk ik natuurlijk onmiddellijk ook aan curry, dit omdat ik verzot ben op de Indische keuken.

Een curry zorgt ervoor dat je onmiddellijk zeer veel smaak hebt, het is een éénpansgerecht en je kan het laten sudderen om alle smaken tot zijn recht te laten komen. Ik vind het alvast een gerechtje waarvan je volop kan genieten. Op de blog zijn al veel gerechtjes met curry gepasseerd:

Dus ik denk dat het wel duidelijk is dat we graag gerechten hebben waar er een curry smaak in zit!

Bij deze curry heb ik ervoor gekozen om te werken met zowel zoete aardappel als pompoen, dit zorgt voor een iets zoetere curry dan normaal. Doordat er al zoete aardappel in verwerkt zit, hoef je niet nog iets erbij te eten. Je kan gewoon een kommetje van de curry uitscheppen of genieten. Heb je toch graag iets om te doppen? Dan zijn naans zeker een goed idee.