Zoete aardappel - pompoencurry

01-11-2019

Halloween is net gepasseerd, dus het is weer volop pompoentijd. Ook vind ik dit het ideale weer om weer te beginnen smullen van al die heerlijke stoofpotjes. Als ik aan stoofpotjes denk, dan denk ik natuurlijk onmiddellijk ook aan curry, dit omdat ik verzot ben op de Indische keuken.

Een curry zorgt ervoor dat je onmiddellijk zeer veel smaak hebt, het is een éénpansgerecht en je kan het laten sudderen om alle smaken tot zijn recht te laten komen. Ik vind het alvast een gerechtje waarvan je volop kan genieten. Op de blog zijn al veel gerechtjes met curry gepasseerd:

Dus ik denk dat het wel duidelijk is dat we graag gerechten hebben waar er een curry smaak in zit!

Bij deze curry heb ik ervoor gekozen om te werken met zowel zoete aardappel als pompoen (butternut), dit zorgt voor een iets zoetere curry dan normaal. Doordat er al zoete aardappel in verwerkt zit, hoef je niet nog iets erbij te eten. Je kan gewoon een kommetje van de curry uitscheppen en genieten. Heb je toch graag iets om te doppen? Dan zijn naans zeker een goed idee.

Hopelijk vind je het ook een heerlijk gerecht!

Zoete aardappel curry

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 butternut
  • 2 tomaten
  • 3 stengels selder
  • 200g rode kidneybonen
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 500ml kokosmelk (met <10% vet)
  • 4 eetlepels pompoenpitten

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ajuin en de knoflook.
  2. Schil de zoete aardappel en de butternut en snijd in even grote blokjes.
  3. Snijd de tomaat en de selder ook in blokjes
  4. Giet de rode kidneybonen af en spoel deze goed. 
  5. Doe de olie in een kom en fruit hierin de ajuin en look.
  6. Voeg nadien de currypasta en de gember toe en bak deze lichtjes aan.
  7. Voeg alle groenteblokjes toe en bak gedurende 5 minuten aan (zorg dat je voldoende roert.
  8. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. 
  9. Laat het geheel zachtjes pruttelen gedurende 10 minuten.
  10. Voeg de kidneybonen toe en laat nog eens 5 minuten pruttelen.
  11. Kruid af met peper en zout en dien op.

SMAKELIJK!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?