Overnight coffee oats

13-04-2021

Iedereen die me kent, weet dat ik een enorme koffieliefhebber ben. Je kan me bijna altijd met een tas koffie vinden achter mijn bureau of al rondlopend in mijn praktijk. Dit omdat koffie voor mij ook een manier is om eventjes op mijn pauzeknop te duwen tussen consulten door. Te zorgen dat ik het vorige gesprek kan plaatsen en mij kan opladen voor het volgende.

Dus daarom dat ik vandaag mijn overnight oats eens wou maken met koffie. Want als ik havermoutpap maak of overnight oats, dan vind ik het belangrijk om enkele smaakmakers toe te voegen. En toen we bij de broodpudding vermeldde dat ik deze met koffie maak, dacht ik of dit ook geen succes zou zijn bij over night oats. Want koffie = mmm en dit dan combineren met wat cacaopoeder, dat zorgt voor een mokka-achtige smaak. 

Het gaat hier ook over de combinatie van de oats met de yoghurt die zorgt voor de succesformule. Dus als je ervan eet, vergeet niet om de 2 te combineren. Ik zou zeggen, geniet ervan!

Overnight coffee oats

Ingrediënten:

  • 50g havermout
  • 1 koffie
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 koffielepel honing
  • 100ml melk naar eigen keuze
  • 1 eetlepel yoghurt

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de yoghurt, in een kom en meng goed onder elkaar. Laat dit geheel een nacht trekken in de koelkast.
  2. Doe de yoghurt in een kommetje en voeg de overnight oats toe en werk af met fruit naar keuze zoals banaan en blauwe bes.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?