Broodpudding

14-03-2021

Komt het je bekent voor dat je steeds enkele sneetjes brood over hebt die te hard zijn om op te eten? Dan heb ik de oplossing voor jou. Bewaar al die restjes brood in een aparte broodzak en maak er tijdens het weekend eens broodpudding mee.

Dit is exact wat ik gedaan heb vandaag. Ik maakte deze broodpudding met wat zoetstof en honing om de suiker te vervangen. Met broodpudding kan je ook oneindig variëren. Je kan bijvoorbeeld de melk vervangen door koffie voor een extra koffie smaak. Je kan ook de rozijnen vervangen door stukjes appel of de combinatie van de twee, of stukjes  chocolade aan toevoegen, extra kaneel... 

Ik maakt hier een vrij basic recept en het is aan jou om dit eventueel wat extra te pimpen met smaken die jij lekker vindt. 

Broodpudding 

Ingrediënten: 

  • 300g (oud) volkorenbrood 
  • 300ml melk 
  • 125g rozijnen 
  • 1 tl kaneel 
  • zoetstof (ter vervanging van 75g suiker)
  • 2 eetlepels honing 

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verkruimel het brood in een grote mengkom.
  3. Voeg de melk toe en laat het brood even weken in de melk.
  4. Voeg vervolgens de rozijnen, suiker, kaneel en honing toe en meng alles goed onder elkaar.
  5. Giet het beslag in een bakvorm en bak gedurende 45min in de voorverwarmde oven.


Laat het smaken!

Wout


Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?