Gebakken havermout

16-03-2021

In mijn consulten ging het de laatste tijd vaak over gebakken havermout en om eerlijk te zijn, had ik dit zelf nog niet geproefd. Wel heb ik al veel met havermout gemaakt, maar het is altijd zoeken om dit lekker te maken. Zelf ben ik niet de grootste fan van de pap variant, aangezien ik dit snel kartonachtig vind smaken, maar misschien ben ik de enigste. Toch gebruik ik heel vaak havermout in mijn recepten omdat ik het makkelijk vind in gebruik, zie ik het als een bron van vezels en zitten er andere smaken in.

Dus havermout op zich is zeker niet iets wat ik met tegenzin ga eten. Voor deze gebakken havermout, heb ik verschillende fruitsoorten gecombineerd. Ik kies voor diepvriesfruit en dan rood fruit. Omdat het momenteel nog niet echt in het seizoen is, maar ik er wel zot van ben. Voor een zoete smaak, heb ik er ook wat banaan aan toegevoegd en honing.

Als je het bekijkt is het eigenlijk een soort van crumble dat je aan het maken bent, maar wel op een andere manier. Ik ben alvast fan! 

Gebakken havermout

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 80g havermout
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • Enkele druppels vanille-extract
  • 250ml melk
  • 2 eetlepels honing
  • 1 ei
  • 2 handen diepvriesfruit
  • 1 banaan
  • Extra yoghurt en blauwe bessen als topping

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de havermout met het bakpoeder, de specerijen, de melk, de honing en het ei.
  3. Snijd de banaan in schijfjes en leg ze in een ovenschaal, strooi er dan ook de diepvriesvruchten over. 
  4. Giet hierover het havermoutmengsel.
  5. Bak af gedurende 20 à 30 minuten.
  6. Dien op en werk af met yoghurt en blauwe bessen.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?