Wentelteefjes

13-10-2020

Ook wentelteefjes of verloren brood is een klassieker die niet op onze blog mag ontbreken. Lekker als ontbijt of tussendoortje en ideaal om oud brood te verwerken. Mensen denken vaak dat verloren brood ongezond is, maar eigenlijk is het brood met ei en melk. Deze laatste voegen wat eiwitten toe aan je maaltijd en helpen dus om langer verzadigd te blijven.

Wil je het toch graag iets zoeter, dan kun je kiezen voor een natuurlijke zoetstof als stevia of de wentelteefjes aanvullen met verse fruit of een coulis van (diepvries)fruit. Aan jou de keuze.

Wentelteefjes

Ingrediënten (voor 4 personen)

    • 2 eieren
    • 1 scheutje rijstmelk of andere melk
    • 4 sneetjes oud brood
    • 400 gram diepvriesframbozen
    • 2 koffielepels stevia
    • 1 eetlepel olie (geen olijfolie)
    • Afwerking: frambozen en blauwe bessen

      Bereidingswijze

      1. Klop de eieren los en giet er scheut melk bij.
      2. Leg de sneetjes brood in de melk.
      3. Laat de diepvries frambozen smelten op een zacht vuurtje in een pan.
      4. Draai het brood intussen om en laat nog even weken.
      5. Voeg de stevia toe aan de gesmolten frambozen en roer dit door elkaar.
      6. Doe de olie in een pan en bak de sneetjes brood hierin. Draai de sneetjes na ongeveer 4 minuten om. En bak verder tot deze goudbruin zijn.
      7. Serveer het wentelteefje met de frambozencoulis, verse frambozen en blauwe bessen.

      Laat het smaken!

      Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?