Zoete bruschetta
01-09-2020
De klassieke bruschetta kennen we allemaal als het Italiaanse gerechtje gemaakt van getoast brood ingesmeerd met look en olijfolie. Vaak wordt het dan verder afgewerkt met verse tomaten paprika's of worst.
Deze versie is zoet en is dus uitermate geschikt voor wie van een zoeter ontbijtje houdt. We houden hetzelfde principe aan van de klassieke bruschetta door het brood eerst te grillen of toasten en vervolgens werken we af met ricotta en aardbeien op smaak gebracht met wat limoensap en basilicum.
De ricotta is eiwitrijk en daardoor voldoende vullend om van dit gerecht een stevig ontbijtje te maken. Je kunt het ook onderdeel maken van een iets uitgebreidere brunch tijdens het weekend.
Zoete bruschetta
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 4 sneden volkoren brood
- 125 g ricotta
- 1 koffielepel honing
- 1 limoen
- 200 g aardbeien
- Balsamico
- Verse basilicumblaadjes
Bereidingswijze
- Snijd iets dikkere sneden brood af en rooster ze even in de broodrooster, onder de grill of in de pan.
- Meng de ricotta met de honing en een beetje van het limoensap. Voor meer smaak kun je ook wat limoenzeste toevoegen.
- Snijd de aardbeien in kleine stukjes en meng met wat limoensap en -zeste en snipper er enkele blaadjes basilicum onder.
- Besmeer de boterhammen met ricotta en werk af met de gemarineerde aardbeien.