Gebakken havermout met abrikoos

09-06-2020

Dit is een gerechtje dat je gemakkelijk kan voorbereiden in kleine, individuele porties maar ook in een grote ovenschaal voor het hele gezin. Het is de ideale manier om mijn favoriete zomerfruit, namelijk perziken, nectarines en abrikozen, te verwerken in een heerlijke ontbijtje.

Wat ook top is aan dit gerechtje is dat je het kunt invriezen. Plaats de portie(s) in de vriezer, laat nadien ontdooien en warm kort weer even op in de oven voor je opdient.

Gebakken havermout met abrikoos

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 80g havermout
  • 1 kl bakpoeder
  • Een snuifje kaneel
  • Een snuifje gember
  • Een snuifje nootmuskaat
  • 250ml melk
  • 2 el honing, agave, maple syrop...
  • 1 ei
  • 3 abrikozen
  • 2 el amandelschilfers

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de havermout met het bakpoeder, de specerijen, de melk, de honing en het ei.
  3. Snijd de abrikozen in partjes en leg ze in een ovenschaal.
  4. Giet hierover het havermoutmengsel.
  5. Bak af gedurende 20 à 30 minuten.

Smakelijk!