Aardbei-bananenbrood

28-03-2021

Vandaag heb ik door omstandigheden, niet zo'n super dagje. Dus dan probeer ik iets te doen dat mij altijd kan opvrolijken, namelijk bakken. Ik heb gekozen om nog eens bananenbrood te maken, want ik had er hier nog een hoop liggen. Het voordeel is dan ook dat het iets is wat me kan opvrolijken, maar ook dat ik een foodprep doe voor het ontbijt van volgende week of een tussendoortje.

Het vorige bananenbrood was met pindakaas, dus vandaag is het een andere variant. Ik heb gekozen om hem te maken met diepvriesaardbeien, want nu de zon af en toe komt piepen heb ik zoveel zin in rood fruit. Dus ik kan echt niet wachten tot het aardbeienseizoen. De aardbeien zorgen er ook voor dat mijn brood ook niet te droog wordt, want dit heb ik zelf niet zo graag. 

Aardbei-bananenbrood

Ingrediënten:

  • 200g havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 200g diepvriesaardbeien
  • 200ml melk
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

  1. Neem 2 bananen en doe deze samen met de diepvriesaardbeien en de melk in een blend en blendt het geheel. Snijd de de banaan in stukjes en meng deze hieronder (zo blijf je stukjes banaan in het brood hebben).
  2. Voeg de eieren, de havermout, de bakpoeder en het vanille extract toe en roer alles goed door elkaar. Doe het deeg in een bakvorm (ik kies hier voor een flexibele, siliconen bakvorm om zeker te zijn dat mijn brood er mooi uitkomt). 
  3. Bak het brood gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. De duurtijd hangt een beetje af van de grote van je bakvorm. Dit kan dus korter of langer zijn.

Smakelijk!