Chocoladecake met havermout

31-01-2021

Vandaag is het zondag. Op zondag probeer ik zo veel mogelijk te ontspannen en leuke dingen te doen alvorens de drukke werkweek weer begint. Ik besloot om een cake te bakken, zodat we hier deze namiddag gezellig een stukje van kunnen eten. 

Ik koos ervoor om de cake te maken met zwarte chocolade, maar je kunt dit natuurlijk ook met melk- of witte chocolade maken als je dit liever eet.⁠ Indien je geen hazelnoten-liefhebber bent, kan je ook gerust kiezen voor een andere notensoort.

Je kan de cake als tussendoortje eten, maar ook als ontbijt. Dus het is zeker een aanrader!⁠

Chocoladecake met havermout


Ingrediënten:

  • 200 g havermout
  • 5 el honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 el cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 3 el melk naar keuze
  • 2 handjes hazelnoten
  • 75 g pure chocolade




Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik in met olie en bekleed hem daarna met bakpapier.
  2. Mix de havermout, de honing, het bakpoeder en de cacao door elkaar. Voeg ook de eieren en de melk toe en mix het geheel tot een beslag.
  3. Hak de hazelnoten fijn en voeg deze toe aan het beslag.
  4. Giet het beslag in het bakblik. Hak ook de pure chocolade fijn en verdeel deze over de cake. Schuif hem in de oven en bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar.
  5. Laat hem even afkoelen, snijd hem dan in plakken

Smakelijk! 

Amélie