Cheesecake overnight oats met blauwe bessen

30-03-2021

Nu het weer lente is en het mooie weer begint te naderen kies ik ervoor om frisse en kleurrijke ontbijtjes klaar te maken. Deze cheesecake overnight oats met blauwe bessen is hier een perfect voorbeeld van.⁠

⁠Ik maakte deze cheesecake overnight oats met een restje blauwe bessen die ik nog in de diepvries had liggen. Je kan hier heel hard in variëren. Je kan dit bijvoorbeeld ook maken op basis van aardbeien of framboosjes uit de diepvries. ⁠

Ik koos ervoor om een beetje citroen te gebruiken om een iets frissere touch te geven aan mijn ontbijt. Indien je geen fan bent van havermout, kan je hier ook altijd gebruik maken van chiazaadjes


Cheesecake overnight oats met blauwe bessen

Ingrediënten (voor 2 porties):

  • 80g havermout
  • 150g sojayoghurt
  • 100ml plantaardige melk (naar keuze)
  • 1 citroen 
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1/2tl vanille extract
  • 100g bevroren blauwe bessen


Bereidingswijze: 

  1. Was de citroen en rasp daarna twee theelepels citroenrasp van de schil. 
  2. Doe de havermout, sojayoghurt, plantaardige melk, 1 theelepel citroensap, 2 theelepels citroenrasp, ahorn siroop en vanille extract samen in een kommetje en roer door elkaar.
  3. Roer daarna de blauwe bessen erdoorheen en zet het kommetje een nacht in de koelkast. 
  4. Verdeel het de volgende ochtend over twee schaaltjes. 


Smakelijk!

Amélie