Tijd voor ijsjes!

25-06-2019

Het voelt alsof de zomer nu echt wel volledig in het land is. Het is warm en dan zoeken we waarschijnlijk allemaal naar verkoeling. Daarom dat ik het een leuk idee vond om eens een overzicht te delen van alle ijsjes die we in de afgelopen tijd met jullie hebben gedeeld. Wie weet krijg je inspiratie en maak je er zelf ook eentje!

Onderaan kan je ook het ijsje vinden die we eventjes geleden hebben gedeeld in onze nieuwsbrief. Zo staat er toch nog een nieuw receptje bij. Ben je op zoek naar nog inspiratie om af te koelen? Laat het dan zeker weten en dan kijken we wat we kunnen ontwikkelen.

Het receptje vind je onderaan dit bericht!
Het receptje vind je onderaan dit bericht!

Maar eerst, enkele tips als je zelf ijsjes wilt maken:

Wat heb je nodig om ijsjes te maken?

  • Vormpjes: je kan ze reeds vinden in verschillende winkels en hierdoor krijgt je ijsje een leuke vorm. Heb je geen vormpjes in huis liggen? Dan kan je ook gebruik maken van een yoghurtpotje waarin je dan een stokje stopt.
  • Yoghurt: is altijd makkelijk en leuk om te gebruiken in een ijsje en het krijgt ene zurige toets. In plaats van yoghurt kan je ook kiezen voor melk of een melkvervanger.
  • Fruit: ook fruit kan ej makkelijk gebruiken om een ijsje van de maken. Dit om er een lekker ijsje van te maken of een nice cream (zo met een bevroren banaan).
  • Limoen: gebruik limoen- of citroensap om je ijsje een frisse smaak te geven.

Je kan kiezen om het fruit en de yoghurt te mixen, zo wordt je ijsje een mooi geheel, maar je kan er ook voor kiezen dat de vruchten er nog in te zien zijn. Kies je ervoor om het fruit niet te mixen, dan gaat je ijsje ook meer vezels bevatten en zorgen voor extra vulling. Je kan ook een mengeling doen van deze 2 manieren, zodat bijvoorbeeld het onderste deel gemixt is en het bovenste niet.

Tip: Je kan ook gebruik maken van fruit in ijsblokjes. Zo zal er een licht smaakje gegeven worden aan je drankje. Snij dus het fruit in kleine stukjes zodat ze passen in de ijsblokvormpjes en doe hier water bij. 

Sinaasappel aardbei ijsjes

Ingrediënten:

  • 200g aardbeien
  • 150ml sinaasappelsap (sap van ongeveer 1,5 sinaasappelen)
  • 1 koffielepel oranjebloesemwater 


Bereidingswijze:

Het recept is simpel: voeg alle ingrediënten toe in een blender en giet de vloeistof in ijsvormpjes. De ijsjes moeten ten minste drie uur in de diepvries zitten tot ze klaar zijn. Geniet van de verfrissing!

Lotte