Frambozen nice cream

07-07-2018

Het is weer een schitterende dag, dus heb ik zin om me te trakteren met een ijsje. Deze bom aan fruit, vind ik zelf zeer verfrissend, maar ook een heerlijk hapje. Het gaat hier puur om de smaak van fruit en omdat ik niet zo'n super grote ijsfan ben, is dit voor mij een verwenning. Dit doordat je nog steeds de smaak hebt van het fruit en deze dan ook overheerst.

Naast het receptje hebben we er deze keer ook terug een filmpje van gemaakt. Ik zou zeggen begin er ook snel aan!

Ingrediënten:

Om dit ijsje te maken, heb je niet veel nodig. Zorg er wel voor dat je je voorbereidt en al op voorhand frambozen en schijfjes banaan in de diepvries hebt zitten. Anders ga je lang moeten wachten (en geduldig wacht op iets lekkers, vind ik altijd moeilijk).

  • 3 bevroren bananen
  • 2 handjes bevroren frambozen
  • 150ml kokosmelk
  • wat kokosschilfers en eventueel munt voor de afwerking

Bereidingswijze:

Voorbereiding:

  1. Vries 2 handjes frambozen in
  2. Snijd de bananen in schijfjes en vries deze in voor minstens 4 uur.

Het gerecht zelf:

  1. Doe alles in de blender en blend totdat je een mooie smeuïge massa hebt. Afhankelijk van je blender kan je dit onmiddellijk doen of is het beter om je fruit eerst een half uurtje voor het maken reeds uit te halen.
  2. Is het ijs wat aan de slappe kant? Doe in een doos en stop eventjes in de diepvries.
  3. Schep de bolletjes in een kommetje en werk af met munt en kokosschilfers.