Gezonde ijsjes: het kan!

21-06-2017

Verfrissing nodig met dit warme weer? Maar mag het net iets gezonder dan de kant- en klare ijsjes uit de winkel? Dan heb ik hier voor jouw de perfecte oplossing. Zelf ijsjes maken is namelijk niet moeilijk ( maar het duurt wel even voor ze voldoende opgesteven zijn in de koelkast)! Met je favoriete fruit, magere yoghurt, kruiden,... heb je zo je eigen ijsjes gemaakt.

Ik geef je alvast wat inspiratie met de volgende receptjes, geniet ervan en laat weten wat je ervan vond. Laat gerust je fantasie de vrij loop en bereid zelf een ijsje met je favoriete ingrediënten.

Appel - kaneel ijsjes

INGREDIËNTEN:

1 appel

150g magere, ongesuikerde yoghurt

1 eetlepel honing

1 snuifje kaneel (naar smaak)

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Schil de appel en snijd in stukjes.
  2. Plaats in een steelpannetje op het vuur tot het 'appelmoes' is.
  3. Indien gewenst mix de appelmoes (hoeft niet).
  4. Laat afkoelen.
  5. Meng met de yoghurt, de kaneel en de honing.
  6. Verdeel over ijsvormpjes of kleine glaasjes of andere vormpjes.
  7. Indien je een glaasje of een ander vormpje hebt gebruikt, span je er plasticfolie over en steek er een lepel in.
  8. Bij voorgemaakte vormpjes steek je er het stokje in.
  9. Laat 1 nachtje opstijven in de diepvries.

Mango - passievruchtijsjes

INGREDIËNTEN:

½ mango

1 passievrucht

1 eetlepel zoetstof

150 ml water

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Schil de mango, verwijder de pitjes uit de passievrucht.
  2. Mix samen met de zoetstof.
  3. Leng aan met water en verdeel over de ijsvormpjes of andere vormpjes (ga te werk zoals vermeld bij het eerste receptje).
  4. Laat ongeveer 1 nacht opstijven in de diepvries.

Yoghurt vanille ijsjes met stukjes meloen

INGREDIËNTEN:

200 ml magere, ongesuikerde yoghurt

1 vanillestokje

Indien gewenst: 1 eetlepel zoetstof

¼ cavaillon meloen

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Snijd het vanillestokje overlangs in 2 en verwijder de zaadjes.
  2. Meng de zaadjes met de yoghurt (en de zoetstof).
  3. Snijd de meloen in stukjes.
  4. Meng met het yoghurtmengsel.
  5. Breng in de ijsvormpjes. Of andere vormpjes (ga te werk zoals vermeld in het eerste receptje vermeld).
  6. Laat ongeveer 1 nacht opstijven in de diepvries.

Aardbei - muntijs

INGREDIËNTEN:

250g aardbeien

Enkele blaadjes munt

1 eetlepel zoetstof

150 ml magere, ongesuikerde yoghurt

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Mix de aardbeien met de muntblaadjes en de zoetstof.
  2. Meng met de yoghurt.
  3. Verdeel over de ijsjesvormpjes (of andere vormpjes, volg de werkwijze zoals vermeld bij het 1e receptje).
  4. Laat ongeveer 1 nachtje opstijven in de koelkast.