Speculaas wafels

04-12-2020

Het is bijna sinterklaas en daarom dat ik eens een sinterklaas ontbijt wou delen. Want als ik denk aan deze periode, dan denk ik aan speculaas (of is het speculoos? Ik weet dit eigenlijk nooit zeker). En als ik denk aan ontbijten, dan denk ik aan wafels (duh!). Dus daarom dat ik er vandaag voor gekozen heb om speculaas wafels te maken. Misschien iets wat je zelf volgende zondag kan maken of met de overschot van de sintspeculaasjes.

Hoe heb ik deze wafels gemaakt? Naast de normale ingrediënten als volkoren bloem, bakpoeder, eieren en melk, heb ik er ook nog wat andere zaken aan toegevoegd. Aan de ene kant heb ik gewerkt met volkoren of meergranen speculaas en aan de andere kant heb ik er nog wat extra kaneel aan toegevoegd. Ik heb ook gekozen om niet alleen met bloem te werken, maar een deel bloem en een deel havermout. Om de wafels op zich al zoet te maken, heb ik er ook wat honing aan toegevoegd. 

Op die manier kan je de wafel eigenlijk gewoon zo eten als ontbijt of als tussendoortje. Voor de foto zag dat er nu niet zo speciaal uit, dus heb ik het afgewerkt met wat toppings. Ik heb gekozen voor yoghurt en nog wat verkruimelde speculaas. Zoals je misschien in de verte ziet, liggen er ook nog enkele mandarijntjes, op die manier ga ik na de wafels nog wat fruit eten. Als laatste heb ik er ook een chocoladeventje bijgezet, want dat toont voor mij chocolade.

De koffie moet ik waarschijnlijk niet zeggen, want ondertussen heb je waarschijnlijk al door dat ik een echte coffee addict ben. Dus het tasje koffie kan je er ook zien bij staan. Ik had moeite om eerst de foto te maken en niet gewoon aan te vallen. Maar ik wou het zo graag met je delen. Dus hopelijk vind je het zelf ook super lekker!

Speculaaswafels

Ingrediënten:

 • 6 volkoren speculaasjes (75g)
 • 75g havermout
 • 75g volkoren bloem
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 40g honing
 • 2 eieren
 • 200ml melk
 • 1 eetlepel zonnebloemolie
 • Kaneel (optioneel extra speculaaskruiden)

Bereidingswijze:

 1. Doe de speculaas en de havermout samen in de blender en blendt deze fijn. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng alles goed onder elkaar.
 2. Het deeg is dan klaar en dan kan je de wafels beginnen bakken met een wafelijzer. 
 3. Serveer naar eigen keuze als ontbijt of als tussendoortje.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?