Pangranola

28-10-2019

Sommige zaken vragen niet veel uitleg, zoals deze pangranola. Zelf had ik er ook nooit aan gedacht om gewoon weg eens snel een portie granola te maken in een pan wanneer ik geen tijd heb gehad om mijn voorraadpot weer aan te vullen voor de rest van de week.

Het principe is simpel: Neem je de basisingrediënten voor granola (of jouw persoonlijk favorieten die je anders graag toevoegt) en rooster deze even in de pan tot je een knapperige en heerlijk ruikende granola hebt om onmiddellijk van te smullen. Als je de portie vrij klein maakt, dan is ze ook snel afgekoeld en kun je ze vrijwel meteen opeten.

Ook voor mensen die geen oven hebben, is deze variant een goede oplossing. Misschien dacht je dat je niet kon genieten van een zelfgemaakte granola zonder oven? Maar niets is minder waar! Neem een grotere pan en maak jezelf eenvoudig weg een grotere portie klaar.

Pangranola

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 2 el havermout
  • 1 el gemengde noten / zaden (hier walnoten, cashew, hazelnoten & pompoenpitten)
  • 1 el honing
  • Een snuifje pumpkin spice

Bereidingswijze

  1. Verwarm een pan op een matig hoog vuur.
  2. Hak de noten fijn en doe ze samen met de havermout en de pumpkin spice in de pan. Laat ze gedurende een minuutje bakken.
  3. Voeg nu de honing toe en meng even. Zorg dat het vuur niet te hoog staat zodat het geheel niet aanbrandt. Laat nog een minuutje meebakken.


Serveer met vers fruit en (plantaardige) melk, yoghurt, kwark, platte kaas of Skyr als ontbijt of tussendoortje.

Geniet ervan!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?