Ontbijt


In mijn consulten ging het de laatste tijd vaak over gebakken havermout en om eerlijk te zijn, had ik dit zelf nog niet geproefd. Wel heb ik al veel met havermout gemaakt, maar het is altijd zoeken om dit lekker te maken. Zelf ben ik niet de grootste fan van de pap variant, aangezien ik dit snel kartonachtig vind...

Verrassing, ik heb nog eens geëxperimenteerd met wafels. Deze keer was ik aan het denken hoe ik ze vullend kon maken, maar toch ook luchtig. Dus ik dacht aan mijn ricotta-pannenkoeken en daar zorgde de ricotta voor extra eiwitten en luchtigheid. Dus heb ik ervoor gekozen om ook vandaag te werken met ricotta.

Zoals je waarschijnlijk al door hebt, ben ik een enorme fan van wafels, maar ook van pindakaas en banaan. Dus vandaag heb ik al mijn favorieten eens aan elkaar toegevoegd. Resultaat? Pindakaas - banaan wafels en eerlijk, ze zijn super lekker!

Het is een super gemakkelijk receptje en ik vind het zelf altijd super lekker om eens eitjes te eten als ontbijt. Dus vandaag heb ik ervoor gekozen om een zacht gekookt eitje klaar te maken samen met soldaatjes. Dit zijn in reepjes gesneden brood die je dan krokant bakt of toast.

Een smoothie kan een snelle manier zijn om te ontbijten. Ook wanneer ontbijten niet zo je ding is kan het makkelijker zijn om iets vloeibaars te nemen 's morgens.

Pompoengranola

05-01-2021

Zoals elk jaar, hebben we er terug voor gekozen om aan iedereen die naar onze praktijk, een nieuwjaarscadeautje te geven. En zelf ben ik dan een absolute voorstander van iets wat je zelf maakt, dus granola is dan een super idee. Want het blijft lang goed, je kan het makkelijk in grote hoeveelheden maken en toch merk je dat er moeite is ingestopt. ...

Nu de feestdagen beginnen te naderen kies ik er steeds voor om eenvoudige en snelle ontbijtjes te maken. Deze pompoen mug cake is daar een perfect voorbeeld van. Ik maakte hem met een overschotje pompoenpuree dat ik nog in mijn diepvries had zitten.

Vandaag deel ik met plezier iets wat ik graag maak, namelijk shashuka en vandaag heb ik ervoor gekozen om deze te serveren in een broodje. Ik heb dit gemaakt als ontbijt, maar je kan het natuurlijk ook altijd eten als lunch of dergelijke.

Vandaag is het 6 december. De dag waarop alle brave kindjes hun schoentje gevuld werd. Traditioneel wordt er dan bij mij thuis rozijnenbrood gegeten. Deze ochtend heb ik, ondanks ik te oud geworden ben voor Sinterklaas, dan ook zelf een rozijnenbroodje gebakken om deze traditie in ere te houden. Ik maakte deze op basis van kwark. ⁠