Quiche met gehakt en wintergroenten

30-12-2020

Het is bijna middag dus de lunchpauze staat voor de meesten onder ons voor de deur. Ik zal alvast mijn favoriete lunch eten, namelijk quiche!⁠

Als je over de middag niet zo veel tijd hebt om te koken, kan je de quiche perfect op voorhand maken. Zo hoef je ze enkel nog maar op te warmen en eventueel nog een potje rauwkost klaar te maken. Ik koos ervoor om een quiche te maken met typische wintergroenten zoals wortel, pastinaak en pompoen. Je kan hier natuurlijk heel erg in variëren

De ingrediënten om een quiche te maken, hebben we meestal allemaal in onze koelkast liggen. Denk maar aan groentjes (naar keuze), room, eieren en een beetje gemalen kaas. Indien je geen bladerdeeg in huis hebt, geen paniek. Je kan perfect een quiche maken zonder bladerdeeg. De room en de eieren zorgen ervoor dat de quiche 1 geheel vormt.

Quiche met gehakt en wintergroenten

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 el olijfolie 
  • 250g gemengd gehakt
  • 1 ajuin 
  • 1 teentje knoflook 
  • 150g pastinaak 
  • 150g wortel 
  • 150g pompoen
  • Tijm
  • 1 klein stukje verse gember
  • 1 sinaasappel
  • 4 eieren 
  • 200ml room
  • Peper en zout
  • Gemalen kaas

Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Leg het deeg op het bakpapier in een quichevorm, prik met een vork gaatjes in het deeg. 
  3. Leg er een tweede bakpapier op en vul met bakknikkers of gedroogde bonen. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. 
  4. Pel en snipper de ui en knoflook.
  5. Fruit de ui en knoflook in 1 el olijfolie.
  6. Voeg het gemengd gehakt toe. 
  7. Schil de pastinaak, wortel en pompoen en snijd ze in kleine blokjes. 
  8. Voeg de groenten toe aan het gehakt en roer regelmatig om.
  9. Rasp de gember en pers de sinaasappel en breng de groenten hiermee op smaak.
  10. Klop de eieren luchtig met de room en kruid met peper, zout en tijm. 
  11. Verdeel het gehakt en de groenten voorzichtig over de quichebodem, giet er het eimengsel over en werk af met gemalen kaas.
  12. Plaats de quiche nog 20 minuten in de oven.

Smakelijk! 

Amélie