Eiwrap

13-06-2018

Een nieuwe dag, dus een nieuw receptje. Vandaag deel ik met plezier het receptje om een eiwrap te maken. Waarom heb ik nu gekozen voor een eiwrap? Omdat dit een leuk alternatief is voor mensen die het FODMaP-dieet volgen. De omelet wordt gemaakt om de wrap te vervangen en hierdoor kan je wel genieten van een leuk alternatief.

De vulling die we gekozen hebben is dan natuurlijk ook FODMaP-vriendelijk. Je kan deze gerust nog aanpassen naar een andere vulling naar keuze!

Ingredi├źnten:

Eiwrap

  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • Snuifje peper en zout
  • Scheutje ui- en knoflookolie

Vulling

  • 100 g tomaat
  • 40 g rode paprika
  • 20 g komkommer
  • 1 handje ijsbergsla
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel lactosevrije yoghurt
  • 4 sneetjes kalkoenfilet

Bereidingswijze:

Meng de eieren met het peper en zout en kluts dit goed. Verhit de olie in een pan en voeg het eiermengsel toe. Bak de omelet aan weerszijden goudbruin.

Was ondertussen de groenten en snijd de tomaten doormidden en paprika, komkommer en salade in reepjes. Snipper de basilicum fijn en meng dit met de yoghurt. Beleg de omelet eerst met de yoghurt. Leg daarna de kalkoenfilet erop en werk af met groenten. Rol de omelet op en serveer.

SMAKELIJK!

TIP: Indien de groenten niet allemaal tussen de wrap passen, kan je de rest serveren als slaatje voor erbij.