Rode bietenwrap met falafel

01-07-2020

Vandaag wou ik eens iets anders eten als lunch, dus heb ik ervoor gekozen om nog eens een wrap te maken. Dit is altijd lekker en ik vind het leuker om te eten in plaats van brood, want ik ben zelf niet zo'n broodeter. Aan de ene kant voor het kleur, maar ook omdat ik eens wou kijken hoe het smaakt, heb ik ervoor gekozen om te werken met rode bietenwraps.

Ik heb deze niet zelf gemaakt, maar ik heb de versie gekocht van No Fairytales zodat ik eerst eens kon zien hoe dit smaakt. Want ik ben zelf niet zo zot van rode bieten en vreesde dus ook dat ik de smaak niet zo super ging vinden. Maar ik ben eigenlijk aangenaam verrast en ook omdat mijn vriend het lekker vond. Terwijl dat hij niet zo'n alleseter is. Dus nu ben ik ook getriggerd om het misschien ook eens zelf te maken.

De wrap zelf heb ik besmeerd met homemade hummus, dit hebben we al vaker gedeeld en is iets wat je vaak in mijn koelkast kan vinden. Dan heb ik er falafelballetjes bij gebakken. Deze maak ik net zoals ze vroeger al gemaakt zijn met een tomatensaus en je kan er altijd meer maken en invriezen (zo heb ik het gedaan).

Dan heb ik het afgewerkt met groenten, namelijk: kerstomaten, komkommer en lente-uitjes. Eigenlijk heel veel zaken die standaard in mijn koelkast aanwezig zijn, waardoor ik dus ook iets lekker in elkaar kan flansen. Want voor de lunch ga ik er meestal niet teveel tijd in stoppen en kies ik liever voor gemakkelijke receptjes. Het voordeel is ook dat door de grote hoeveelheid vezels in de wrap, de groentjes en de eiwitten uit de falafel en de hummus dit een vullende lunch is. Ideaal om na de lunch terug een goede werkdag tegemoet te gaan.

Rode bietenwrap met falafel

Ingrediënten (voor 1 persoon):

 • 2 rode bietenwraps
 • 4 falafelballetjes
 • 1 koffielepel olie
 • 2 eetlepels hummus
 • 1 groot hand kropsla
 • 6 kerstomaten
 • 1/4 komkommer
 • 1/2 lente-uitje

Bereidingswijze:

 1. Doe de olie in een pan en bak de falafalballetjes op zodat deze warm zijn.
 2. Was de kropsla en scheur deze in kleinere stukken.
 3. Snijd de kerstomaten in partjes en de komkommer en lente-uitje in schijfjes.
 4. Besmeer de wrap met 1 eetlepel hummus.
 5. Leg langs 1 kant (voorbij het midden, zodat je deze kan oprollen) de sla, een rijtje komkommer, de kerstomaten en wat lente-uitjes.
 6. Snijd de falafelballetjes in 2 en leg deze ook in de wrap.
 7. Rol de wrap op en snijd deze doormidden.
 8. Doe het zelfde met de tweede wrap.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?