Zalm met broccoli

10-01-2020

Zalm met broccoli, dat is een combinatie die ik vaak klaar maak en dus ook overheerlijk vindt. Daarom dat ik het vandaag nog eens heb klaargemaakt, maar dan wel een op een andere manier. Het is lichtjes Oosters getint, hopelijk kan je er ook van genieten.

Om de groenten wat leuker te maken, heb ik ervoor gekozen om een combinatie te maken van broccoli met prinsessenboontjes, sojasaus, hazelnoten en lente-uitjes. Daarnaast voeg ik er ook nog wat kruiden aan toe zoals look, basilicum en peterselie.

Ik heb bij deze groentjes met plezier nog een stukje zalm gebakken en daarnaast ook wat gekookte aardappelen. Zo heb ik een overheerlijk gerechtje en kan ik nog eens genieten van de combinatie van broccoli en zalm. Hopelijk kan dit gerechtje je ook bekoren. 

Zalm met broccoli

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 stukken zalmfilet
  • 1 broccoli
  • 200g prinsessenboontjes
  • 300g aardappelen
  • 3 lente-uitjes
  • 1 teentje look
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes peterselie
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Was de broccoli en snijd deze in roosjes.
  2. Was de prinsessenboontjes en onttop deze.
  3. Schil de aardappelen en kook deze beetgaar. Giet ze af en laat deze uitdampen.
  4. Blancheer de broccoli en de prinsessenboontjes.
  5. Snipper de look en bak deze in 1 eetlepel olie in een wok.
  6. Voeg de aardappelen, boontjes en broccoli toe en bak lichtjes aan. 
  7. Snipper de lente-uitjes en de peterselie en de basilicum. 
  8. Strooi deze over de groenten en roer goed onder elkaar. Kruid ook af met peper en 1 eetlepel sojasaus. Wok gedurende 1 minuut.
  9. Bak de zalm goudbruin in 1 eetlepel olie.
  10. Hak de hazelnoten fijn en strooi deze over de groenten voor het serveren.

Smakelijk!

Lotte