Groentenrösti

18-12-2019

Ik had zin om eens iets anders klaar te maken om te eten en wou het stiekem ook al in een feestelijk jasje stoppen. Daarom dat ik er vandaag voor gekozen heb om een groentenrösti klaar te maken. 

Op deze manier maak je een aardappelbereiding klaar die daarnaast ook nog eens vol met groenten zit. Dus een leuk bijgerechtje voor tijdens de feestdagen (nog inspiratie nodig voor bijgerechten tijdens de feestdagen? Kijk dan snel eens naar ons ebook). Ik heb een stukje vis gebakken bij de rösti en er een overheerlijke groene saus bij geserveerd.

De groentenrösti kan je op voorhand maken en al bakken en deze dan opwarmen om op te eten. Ook kan je hem na het bakken gerust nog invriezen om er nog op een later moment van te genieten. Ik bak hem wel al op voorhand, want anders wordt hij te papperig na het ontdooien en valt hij eerder uit elkaar.

Als je deze rösti wilt maken, dan is het meeste werk het raspen van de groenten en de aardappelen. Daarna is het geduldig wachten terwijl dat je ze aan het bakken bent. Het hangt er ook een stukje vanaf hoeveel je er gaat kunnen bakken in 1 keer. Ik kies er zelf voor om dit te doen op een zondag en dan heb ik er ook tijd voor om alles klaar te maken. Dus je kan dit gerust ook als een foodprep gerechtje maken. 

Naast de rösti heb ik er eens stukje kabeljauw bij gebakken en omdat ik niet graag een te droge maaltijd heb, heb ik er ook een groene saus bijgemaakt. Dit is een enorm gemakkelijke saus: je doet 2 à 3 handen rucola in de blender, mengt het met 1 eetlepel olijfolie en sap van 1/2 citroen. Je blendt het geheel totdat je een saus hebt. Nadien kan je nog extra citroen toevoegen en afkruiden met peper en zout. Door de saus krijgt je gerecht onmiddellijk een frisse toets en zorg je voor veel kleur.

Wil je de rösti ook maken voor bij dit gerechtje? Kijk hieronder dan snel naar het recept. Hopelijk vind je het ook overheerlijk!

Groentenrösti

Ingrediënten:

 • 3 aardappelen
 • 2 wortels
 • 1 courgette
 • 2 eieren
 • Kruiden: peper, zout en Provençaalse kruiden
 • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze:

 1. Schil de aardappelen en was deze zeker niet, je hebt het zetmeel nodig.
 2. Schil de wortels
 3. Rasp je wortels, courgette en aardappels.
 4. Meng alles onder elkaar samen met de eieren en de kruiden.
 5. Doe wat olie in de pan en vorm hierin "koekjes".
 6. Bak de rösti's gaar, afhankelijk van hoe groot of dik ze zijn ga je ze meer of minder moeten bakken. Vergeet niet om regelmatig om te draaien.

TIP: leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en hou ze warm in een voorverwarmde oven op 80°C. Ze gaan hier nog een beetje in verder garen en blijven mooi warm voor het serveren. Je kan ze ook allemaal bakken en dan nadien opwarmen in de oven.

SMAKELIJK!

Lotte