Pompoengranola

05-01-2021

Zoals elk jaar, hebben we er terug voor gekozen om aan iedereen die naar onze praktijk, een nieuwjaarscadeautje te geven. En zelf ben ik dan een absolute voorstander van iets wat je zelf maakt, dus granola is dan een super idee. Want het blijft lang goed, je kan het makkelijk in grote hoeveelheden maken en toch merk je dat er moeite is ingestopt. 

Dit jaar wou ik niet een gewone granola maken en gewoon terug de pumpkin spice granola maken zoals vorig jaar zag ik ook niet zitten. Maar toch wou ik graag tijdens het koken mijn huis vullen met de geur van kaneel (echt een wintergeur als je het mij vraagt). Dus heb ik ervoor gekozen om mijn pompoengranola eens te maken. Dit is een granola die ik al vaak voor mezelf heb gemaakt, want je ik ben een pumpkin lover, dat is je misschien al opgevallen! 

Deze granola wordt gemaakt met aan de ene kant pompoen, maar ook walnoten, olie, ahornsiroop en heel veel kaneel. Geloof mij, overdrijf gerust met je kaneel, want dit zorgt voor een enorme smaaksensatie waar ik zelf toch ongelofelijk zot van ben. Hopelijk jij ook!

Pompoengranola

Ingrediënten:

 • 220 gram havermout
 • 100 gram walnoten
 • Een snuifje kaneel
 • Een snuifje zout
 • 20 ml zonnebloemolie
 • 80 ml ahornsiroop
 • 180g pompoen

Bereidingswijze:

 1. Begin door de pompoen in stukjes te snijden en deze gaar te koken.
 2. Doe de pompoen in een blender samen met de zonnebloemolie en de ahornsiroop en blend totdat je een gladde puree krijgt.
 3. Hak de walnoten fijn en meng deze met de havermout en voeg de kruiden toe.
 4. Meng alle ingrediënten goed onder elkaar.
 5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de granola over. Bak de granola voor 25 minuten in de oven. Roer of schud de granola op de helft even door elkaar. Controleer de granola tegen het einde regelmatig, wanneer deze goudbruin is mag je hem uit de oven halen.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?