Pompoenbrood

21-11-2021

Je hebt het waarschijnlijk al gezien dat het DE moment is van de pompoenen. Je kan ze terug vinden in alle geuren en kleuren maar ook in allerlei variëteiten. Vandaag maakte in een broodje met een overschotje van de Pumpkinbutter die ik eerder al met jullie deelde. Je kan dit broodje zowel 's morgens eten maar ook gerust als tussendoortje.  

Pompoenbrood 

Ingrediënten:

  • 140g Pumpkinbutter
  • 140g pompoen puree 
  • 150g witte bloem
  • 210g havermout 
  • 60g margarine 
  • 60g ahornsiroop 
  • 1 ei
  • 1 eetlepel vanille extract 
  • 2,5 koffielepels bakpoeder 
  • 2 koffielepels Pumpkin spice
  • snuifje zout 
  • 220g cream cheese 
  • 120g Kaneelsuiker


Bereidingswijze:

  1. Alle ingrediënten afwegen behalve de cream cheese.
  2. Doe de helft van het deeg in een bakvorm.
  3. Doe de cream cheese er boven op.
  4. Bestrooi het geheel met kaneelsuiker.
  5. Doen dan de rest van het deeg in de bakvorm en bestrooi terug met kaneelsuiker 
  6. Bak 45min op 170°C.
  7. Laat het brood afkoelen voor je het gaat opdienen.

Smakelijk!

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?