Peperonata
Vandaag had ik zin om nog eens een lekker pasta-gerechtje te maken, dus dacht ik onmiddellijk aan mijn zomervakantie in Italië. Toen heb ik peperonata gegeten en daarom dat ik dit heb gemaakt voor bij mijn pasta.
Zoals de naam van het gerecht al doet vermoeden, gaat het over een gerechtje met veel paprika's en dan paprika's in verschillende kleuren. Dit zorgt voor een kleurrijk gerechtje en de paprika's geven ook veel smaak.
Daarnaast vind je er ook veel ajuin in en tomaten. Dit zorgt er ook voor dat je natuurlijk meer een saus hebt, wat goed past bij de pasta. Zoals het hoort bij een Italiaans gerecht is het ook vol met look en verschillende kruiden. Denk maar aan basilicum en peterselie.
Ik heb deze peperonata geserveerd met wat volkoren pasta en heb er daarnaast ook groenteballetjes bij gemaakt. Je kan er ook voor kiezen om er falafelballetjes bij te maken en te eten.
Peperonata
Ingrediënten:
- 3 tomaten
- 2 rode paprika's
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 3 teentjes look
- 2 ajuinen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 laurier blad
- 1/2 hand basilicum
- 1/2 hand peterselie
- Kruiden: peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd de paprika's in reepjes.
- Ontpit de tomaten en snijd deze in kwartjes.
- Snipper de ajuin en de look.
- Fruit de ajuin in de olie. Voeg de look, het laurier blad en de paprika toe.
- Dek af en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Voeg de tomaten toe en kruid met peper en zout.
- Laat het geheel nu nog een 15 minuten verder pruttelen met een deksel op de pan.
- Snipper de basilicum en peterselie en bestrooi het gerecht hiermee net voor het opdienen.
Smakelijk!
Lotte