Hartige wentelteefjes

08-06-2021

Vandaag heb ik ervoor gekozen om geen zoet ontbijtje te maken, maar eerder iets hartigs. Ik had nog wat brood liggen, en zoals je al weet ben ik niet de grootste broodfan. Dus daarom dat ik er wentelteefjes mee heb gemaakt. En ja, op een hartige manier en niet zoals anders met suiker en fruit. Dat staat later deze week op de planning, maar dan samen met iemand op de praktijk als exposure.

Wentelteefjes vind ik leuk om oud brood op te gebruiken en daarnaast is het ook een leuke andere manier om brood te eten. Ik heb mijn mengsel van ei en melk gemaakt zoals anders, maar dan wel gekruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Dus dit zorgt al voor de eerste hartige of zoutige toets. Dan heb ik er ook wat bacon bij gebakken en de wentelteefje belegd met avocado, gebakken bacon, kerstomaatjes en cresson.

Ik was aangenaam verrast door de combo en als ik eerlijk ben, ik vind het zelf lekkerder dan de zoetere varianten. Dus een nieuw ontbijtreceptje erbij, dat is altijd leuk. Ook vond ik het echt niet veel werk om klaar te maken, dus zeker een aanrader voor tijdens de week!

Hartige wentelteefjes

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 4 sneden brood
  • 2 eieren
  • 200ml melk
  • 1 klontje boter of margarine
  • Peper, zout en Provençaalse kruiden
  • 1 avocado
  • 4 sneetjes bacon
  • Wat cresson
  • 3 à 4 kerstomaatjes
  • Eventueel wat lente-ui

Bereidingswijze:

  1. Doe het klontje boter in een pan en begin hierin de bacon knapperig te bakken. 
  2. Kluts ondertussen de eieren los samen met de melk en kruid het geheel met peper, zout en Provençaalse kruiden.
  3. Haal de bacon uit de pan en zet deze aan de kant. In dezelfde pan ga je de wentelteefjes bakken. Leg de sneden brood stuk voor stuk in het eiermengsel en leg deze dan in de pan om te bakken. Draai af en toe om en bak deze goudbruin langs beide kanten.
  4. Leg de wentelteefjes op een bord en werk af met wat extra toppings. Kies voor wat schijfjes avocado, leg de bacon erop, snijd de kerstomaatjes in stukjes en strooi deze erover. Doe hetzelfde met de cresson en wat schijfjes lente-ui. Eventueel kan je ook nog wat kruiden toevoegen naar eigen smaak.

Smakelijk!