Verloren brood met vijgen en peer

04-10-2020

Het is zondag, dus ik heb zin in een zondagsontbijtje. Vandaag heb ik daarom nog eens verloren brood gemaakt en dit dan in de oven, want dat is toch net dat tikkeltje makkelijker om voor te bereiden. Verloren brood vind ik ook zo leuk om te maken omdat je op die manier je oud brood niet moet weggooien.

Ik doe ook altijd fruit bij mijn verloren brood en vandaag wou ik kiezen voor een variatie met seizoensfruit. Ik heb gekozen voor aan de ene kant peer, omdat deze zeer hard is en lekker als je hem samen met kaneel eet. Aan de andere kant heb ik gekozen voor vijgen, want hun seizoen is zo kort dat ik er van wil genieten. 

Verloren brood met vijgen en peer

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 6 sneden volkoren brood
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 200ml halfvolle melk
  • 1 hand amandelen
  • 4 verse vijgen
  • 1 peer

Bereidingswijze:

  1. Klop de eieren los met de melk en de honing. Hak de amandelnoten fijn en meng deze hieronder.
  2. Snijd het brood in 2 of in 4 (afhankelijk van de grootte van je ovenschaal). Snijd de peer in blokjes en ook 2 vijgen. Hou de andere 2 vijgen apart om nadien op het verloren brood te leggen. 
  3. Vul een flexibele ovenschaal (of vet hem eerst in) met het brood en de fruitblokjes. Overgiet het geheel dan met het melk-eimengsel.
  4. Bak gedurende 20 minuten op 180°C. 
  5. Haal uit de oven en werk af met de overgebleven vijgen. Je kan er ook voor kiezen om er yoghurt met wat honing of citroen bij te serveren. Dit zorgt voor een frisse toets.

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?