Breakfast carrot cake

06-12-2019

Ik ben een absolute fan van wortelcake, dus vandaag wou ik dat dan ook nog eens maken als ontbijt. In het verleden heb ik ooit havermoutpap met wortel gemaakt, dus dit is niet zoveel anders. En het grote voordeel is, dat ik onmiddellijk meerdere cakejes heb, dus ik kan er ook langer van genieten. Ik heb er enkele bewaard in een doos in mijn koelkast en de rest zit per stuk in mijn diepvries. Zo blijven ze lekker vers en kan ik er op een later moment van genieten.

Zoals verwacht kan je wortelen in dit cakeje vinden, maar omdat het bijna kerst is, heb ik er ook een hele hoop pumpkin spice aan toegevoegd. Zo ruikt mijn hele huis onmiddellijk naar de kruiden en krijg ik toch een instant kerstgevoel. 

De cakejes eet ik 's ochtends zelf in combinatie met nog een beetje fruit en wat yoghurt. Zelf vind ik het overheerlijk met wat peer, die ik eerst in stukjes snijd en opwarm (in een potje of in de microgolf), hierbij dan de yoghurt en de cake. Een overheerlijke COMBO al zeg ik het zelf.


Breakfast carrot cake

Ingrediënten:

  • 100g havervlokken
  • 90g speltbloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 2 koffielepels pumpkin spice
  • Zoetstof ter vervanging van 40g suiker
  • 25g pindanoten
  • 150g wortel
  • 3 eieren
  • 50ml olie

Bereidingswijze:

  1. Mix de havervlokken samen met de pindanoten fijn.
  2. Meng de speltbloem met de haver, de kruiden, het bakpoeder en de suiker.
  3. Rasp de wortels en meng deze samen met de olie en de eieren onder de bloem.
  4. Indien je deeg te droog is, voeg dan gerust wat water toe.
  5. Doe het deeg in cupcakevormpjes (vul ze voor 2/3) en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20°C.
  6. Laat afkoelen en geniet ervan!

Smakelijk!

Lotte

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?