Hapje met rode biet en gerookte zalm

25-12-2020

Vandaag deel ik eigenlijk een super gemakkelijk hapje, dat er mooi uitziet en ook nog eens lekker is. Het bestaat uit maar enkele ingrediënten, namelijk rode biet, gerookte zalm, wat blaadjes veldsla en voor de frisheid is er een sinaasappeldressing bij gemaakt. En heb ik er ook nog wat stukjes venkel bij geserveerd, zo speel je ook een beetje met de texturen.

Hapje met rode biet en gerookte zalm

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 rode biet gegaard*
  • 60g gerookte zalm
  • Venkel
  • 1/2 sinaasappel
  • 1/2 limoen
  • 1 koffielepel olijfolie
  • Scheut witte wijn
  • Peper
  • Dille
  • Enkele blaadjes veldsla

Bereidingswijze:

*Indien de rode biet niet voorgegaard is kan je deze laten garen in de oven. Dit doe je door de biet in te pakken met aluminiumfolie en hem gedurende 1uur op 180°C in de oven te plaatsen.

  1. Bereid de vinaigrette van sinaasappel, limoen olie en peper.
  2. Boen de sinaasappelschil proper, rasp vervolgens de schil.
  3. Pers de sinaasappel en limoen uit.
  4. Voeg de zeste (geraspte schil) en olijfolie toe.
  5. Kruid af met peper.
  6. Snijd de biet in dunne plakjes en snijd de venkel in kleine blokjes.
  7. Bak de blokjes venkel lichtjes in olie en blus met een beetje witte wijn.
  8. Leg de plakjes rode biet op het bord en bestrijk met de vinaigrette.
  9. Verdeel enkele venkelblokjes over de bieten en leg de zalm hierop.
  10. Dresseer met enkele blaadjes veldsla en dille.

Smakelijk!

Lotte