Broccoli cappuccino

18-12-2020

Volgende week is het kerst en normaal is dat een moment waar ik enorm naar uitkijk. Bij mijn moeder gaan, mijn broer en zus zien en samen genieten van hapjes en lekker eten. En natuurlijk ook de cadeautjes openen, maak het leuk. Ik ben en blijf altijd de jongste van de drie, dus ik blijf ook zot van cadeautjes. Dit jaar gaan we het een beetje anders moeten vieren, maar ik wil het ergens wel nog vieren.

De laatste maanden heb ik het lastig gehad omdat ik steeds vaker het gevoel heb dat het enkel nog werken is en niet meer genieten. Dus tijdens de feestdagen ga ik mij uitleven met lekker en gezond eten en daar hoort ook een lekker hapje bij. Mijn vriend is zot van groene soep, dus vandaag heb ik het geprobeerd om eens een broccoli cappuccino te maken als hapje om te kijken wat hij ervan vindt.

En ik ben blij om te zeggen dat het hem gesmaakt heeft. Eerst was hij wat weigerachtig, toen hij hoorde dat het over cappuccino gaat. Maar nu op 1,2,3 was het op, dus ben ik terug blij. De soep kan je makkelijk op voorhand maken en dan is het afwerken met melkschuim en wat nootmuskaat. Dus een gemakkelijk hapje als je het mij vraagt.

Nog een kleine opmerking, voor het melkschuim werk je het best met halfvolle melk. De vetten zijn nodig om het melkschuim steviger te maken. Met magere melk gaat het heel moeilijk zijn om het op te schuimen en ook dat het mooi blijft. 

Broccoli cappuccino

Ingrediënten:

 • 1 broccoli
 • 1 bos basilicum
 • 1 sjalot
 • 1 eetlepel olie
 • 1 liter groentebouillon
 • 250ml halfvolle melk

Bereidingswijze:

 1. Snijd de broccoli in roosjes en spoel deze.
 2. Snipper de sjalot en fruit deze in de olie. Voeg dan de broccoli toe en bak deze lichtjes aan. Blus het geheel met de groentebouillon en breng aan de kook. Kook de soep totdat de broccoli gaar is.
 3. Als de broccoli gaar is, voeg dan de basilicum toe en mix het geheel tot een gladde soep. Kruid nog verder af naar eigen smaak.
 4. Voor het melkschuim: verwarm de melk en klop nadien op. Dit kan met een klopper of met een melkschuimer. 
 5. Maak de glaasjes door eerst er wat soep in te doen, dan een laagje melkschuim en werk af met wat nootmuskaat. 

SMAKELIJK!

Lotte